in

Zaplijenjena veća količina tekstilne robe na području Bijeljine i Brčkog

Pripadnici Granične policije BiH na području Brčkog i Bijeljine, spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki i njenu distribuciju na tržište BiH.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH koji su na području Brčkog zatečeni u premještanju robe iz vozila u privatni objekat. U drugom, odvojenom slučaju, na području Bijeljine, pripadnici GPBiH su prilikom granične kontrole vozila otkrili veću količinu odjevnih predmeta. Vozilom je upravljao državljanin BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi dežurnog sudije Suda BiH, trojica bh. državljana su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe” iz člana 215., a u vezi sa krivičnim djelom „krijumčarenje” iz člana 214. Krivičnog zakona BiH.

U toku je daljnji rad na utvrđivanju porijekla te procjenjivanju tržišne vrijednosti otkrivene robe kao i dostavljanje izvještaja protiv osumnjičenih o počinjenim krivičnim djelima.

Izvor: Bijeljina Danas

Bez odlaganja generalu Sariću omogućiti adekvatno liječenje

Predsjednik Ukrajine: Naša vojska može odbiti svaki ruski napad