in

Uručena priznanja „Zaslužna žena“ FOTO

Međunarodnog dana žena, Grad Bijeljina organizovao je dodjelu priznanja “Zaslužna žena”. Ovogodišnje dobitnice priznanja za nesebičan doprinos razvoju društvene zajednice su: Dagmar Marija Mlinarić, Jasmina Abdulahagić, Nada Zakić, Tatjana Kerović i Biljana Marjanović.

Gradonačelnik Petrović čestitao je svim ženama 8. mart i istakao da nam majke, supruge, kćerke, unuke, svakodnevno pokazuju koliko se može biti organizovaniji i marljiviji.

– Osmi dan marta je posvećen vama. Ovaj dan ne čini samo cvijet ili poklon, već nosi mnogo dublje značenje. Obilježavamo ga kako bismo vam se, kao društvo i svako od nas pojedinačno, zahvalili za vaš rad, ljubav i sve što tokom cijele godine činite i tako doprinosite toplini i napretku, prije svega, naših porodica, ali i svakog drugog dijela društva u kojem ste aktivne i neumorne. Cilj svima nama treba da bude Grad u kojem su žene i muškarci istinski ravnopravni i, u najvećoj mogućoj mjeri mogu da da ostvare svoje potencijale i ambicije, uz poštovanje specifičnosti pola i roda, jer su takve zajednice ne samo humanije, već i uspješnije. – rekao je Petrović.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević podsjetio je da je obilježavanje 8. marta uspostavljeno prije više od 100 godina, ali da ravnopravnost između muškaraca i žena još nije postignuta u cjelini.

– Čestitam svim dobitnicama ove nagrade. Nije mala stvar kada sredina u kojoj živite i radite prepozna vaš doprinos i odluči da vas nagradi. Žene su dominantne figure društva, porodice, a svojim aktivnostima zadužile su čovječanstvo kroz istoriju. Samo društvo koje postigne punu ravnopravnost muškaraca i žena moći će da bude naprednije i humanije – naglasio je Đurđević.

Jedna od dobitnica priznanja, Nada Zakić, predsjednica Kola srpskih sestara „Sveta Angelina Srpska”, kaže da joj ovo priznanje predstavlja nagradu za dugogodišnji rad.

– Vjerujem da ovo i za druge žene biti jedan podstrek i veliki primjer da i one krenu tako da rade što više i bolje za dobrobit ne samo onih kojima je potrebno, nego i za lokalnu zajednicu, za našu Semberiju i Repubilku Srpsku.

Dagmar Marija Mlinarić ističe da je radila 40 godina sa djecom sa poteškoćama u razvoju i radni vijek provela u osnovnoj školi u Janji.

– Još uvijek radim sa djecom sa poteškoćama u razvoju. To mi daje snagu, živost i ljepotu. NJihova ljubav, moja ljubav, tjerali su me da radim dalje, više, da se usavršavam.

Ovo priznanje, uz podršku Fondacije „Lara” i skupštinske Komisije za ravnopravnost polova, ustanovljeno je za ženski doprinos razvoju lokalne zajednice i promociju Grada, a dodjeljuje se sedmu godinu zaredom.

Izvor:

Jokić piše istoriju, Viltov rekord u opasnosti /VIDEO/

Prevoznici u Srpskoj formirali nove cijene: Od četvrtka skuplja karta u međugradskim autobusima