in

Uprava “Elektro-Bijeljine” ne objavljuje konkurs za svoju smjenu

Iako je Nadzorni odbor “Elektro-Bijeljine” još 14. aprila raspisao konkurs za izbor i imenovanje članova Uprave ovog preduzeća, taj oglas još nije objavljen, a sumnja se da sve opstruiše Uprava na čijem čelu je Vaso Arsenović, v.d. direktora tog preduzeća.

Ono što je zanimljivo jeste da je konkurs raspisan po zaključku sa sastanaka Uprave “Elektroprivrede RS” i direktora svih elektrodistributivnih preduzeća, održanih 18. marta u Banjaluci i 22. marta u Trebinju.

“Potrebno je odmah pokrenuti konkursne procedure imenovanja izvršnih direktora i konačnog konstituisanja uprava distributivnih preduzeća u kojima to nije učinjeno (u “Elektrodistribuciji” Pale i “Elektro-Doboju”, procedura je toku), uz insistiranje na dosljednom poštovanju zahtjeva u vezi sa kvalifikacijama i kompetencijama propisanih Statutom i pravilnicima o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta”, navedeno je u zaključku sa sastanka Uprave “Elektroprivrede Republike Srpske”, u kojem se dodaje da su za ovaj zaključak zaduženi organi upravljanja te da je rok za pokretanje aktivnosti 15. april.

Nedugo nakon ovog zaključka, Nadzorni odbor “Elektro-Bijeljine” na sjednici 14. aprila raspisao je konkurs za izbor direktora preduzeća i pet izvršnih direktora, međutim taj konkurs do danas nije objavljen u “Službenom glasniku”, a izgovor Uprave “Elektro-Bijeljine” je da za to nema novca. Osim izbora direktora “Elektro-Bijeljine”, konkurs je raspisan i za izvršne direktore za upravljanje imovinom, terenske operacije, upravljanje mrežom, mjerenje i odnose s korisnicima usluge te poslove podrške.

“Nadzorni odbor je donio odluku o raspisivanju konkursa i Uprava ima zadatak da ga objavi u ‘Službenom glasniku’ i novinama. Nemam informaciju zašto to još nije objavljeno”, rekao je za “Nezavisne novine” Mile Jovanović, predsjednik Nadzornog odbora “Elektro-Bijeljine”, ističući da se nada da će se to uskoro desiti.

Prema nezvaničnim informacijama, aktuelna Uprava “Elektro-Bijeljine” na sve moguće načine odugovlači objavljivanje ovog konkursa jer, prema nezvaničnim informacijama, Arsenović nije obezbijedio novi mandat na ovoj funkciji na kojoj se u v.d. mandatu nalazi od novembra 2018. godine, odnosno nakon što je dotadašnji direktor Nedeljko Ćorić preuzeo mandat poslanika u Narodnoj skupštini RS i podnio ostavku. Do imenovanja za v.d. direktora Arsenović je u “Elektro-Bijeljini” bio izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove.

“Obično se poslije odluke Nadzornog odbora konkurs koji je raspisan odmah objavljuje i to je tehnička stvar, međutim očigledno je da se to opstruiše jer izgovori da nema novca za objavljivanje oglasa ili da je problem tehničke prirode su smiješni i svima je i više nego očigledno o čemu se radi”, ispričali su izvori “Nezavisnih novina” bliski Upravi “Elektro-Bijeljine”.

“Nezavisne novine” juče su kontaktirale i Arsenovića, koji je i prije našeg razgovora vjerovatno bio upoznat o čemu se radi, ali je rekao da je na sastanku i da će nas čim se završi pozvati, međutim do zaključenja ovog broja našeg lista Arsenović se nije javio.

Jadranka Barjaktarović vraćena sa srpske granice

Danas počinje isplata pomoći penzionerima