Proteklog vikenda u Bijeljini je, u organizaciji Regionalnog karate saveza Birač- Majevica-Semberija i Posavina i karate saveza Republike Srpske, te tehničkoj organizaciji kk “UNSU”, održano pojedinačno i ekipno Prvenstvo Republike Srpske za pionire i pionirke do 13 godina.

U konkurenciji blizu 500 učesnika iz 42 kluba mladi karatisti kluba UNSU iz Bijeljine osvojili su 15 medalja, od toga 5 zlatnih, 3 srebrne i 7 bronzanih. U ukupnom plasmanu po uspješnosti karate klub UNSU zauzeo je treće mjesto.

– Među osvojenim medaljama naše ekipe su se okitile srebrnom i tri bronzane medalje u borbama i katama. Istaknućemo ekipu djevojčica 12-13 godina u sastavu Vujić Milica Mia i Mijić Milica koje su u prejakoj konkurenciji postale ekipne viceprvakinje Srpske, i to poslije pobjeda nad odličnim ekipama “Sloga” iz Doboja i “Energija” iz Banja Luke. U finalnom meču pri rezultatu 1:1 poražene su na ukupan broj bodova od takođe odlične ekipe “Sinđelić” iz Banja Luke. Za utjehu je da smo sve ove mečeve radili bez treće takmičarke u timu što je, ispostaviće se, u finalu bio veliki hendikep. Pored uspjeha u ekipnom dijelu rezultati u pojedinačnom su bili još bolji. Marija Gavrilović, Milica Mia Vujić, Milica Mijić, Marija Trifković, Marija Mijić odbranile su prošlogodišnje titule pojedinačnih prvakinja Srpske čime smo više nego ponosni, – istakli su u karate klubu UNSU.

Zlatne medalje:

– Vujić Milica u katama u kategoriji pionirke13 godina

– Gavrilović Marija u borbama u kategoriji djevojčica 2008 godište (-47)

– Trifković Marija u borbama u kategoriji djevojčica 2008 godište (-54)

– Vujić Mia Milica u borbama u kategoriji pionirki 13 godina (-49)

– Mijić Marija u borbama u kategoriji pionirki 11 godina (-40)

Srebrne medalje:

– Vuković Strahinja u kstama u kategoriji pionira 8 godina

Ekipa (Vujić Mia Milica i Mijić Milica) u borbama ekipno u kategoriji pionirki 12-13 godina

Ekipa (Vuković Strahinja, Jakovljević Uroš, Jošić Uroš) u katama ekipno u kategoriji pionira 8-9 godina

Bronzane medalje:

– Pantelić Teodora u katama u kategoriji pionirki 8 godina

– Jošić Uroš u katama u kategoriji pionira 9 godina

– Petrović Teodora u borbama u kategoriji pionirki 11 godina (-32)

– Knežević Nikola u borbama u kategoriji pionira 2008 godište (-63)

– Mijić Milica u borbama u kategoriji pionirki 13 godina

Ekipa (Ivković Jana, Petrović Aleksandra i Mijić Marija) u katama ekipno u kategoriji pionirki 10-11 godina

Ekipa (Ivković Jana, Petrović Aleksandra, Mijić Marija i Petrović Teodora) u borbama ekipno u kategoriji pionirki 10-11 godina.

– Ovim rezultatima nastavljen je kontinuitet uspjeha našeg kluba na zvaničnim prvenstvima. Posebno nas raduje činjenica da su najmlađi pokazali veliki potencijal što nam govori da se našoj karate školi radi planski i kvalitetno i da ne trebamo brinuti za budućnost i rezultate, kažu u klubu koji je bio i domaćin i tehnički organizator Prvenstva

Izvor: Bijeljina danasIzvor:
Share.