in ,

Ukinuta presuda Bijeljincu osuđenom za ubistvo sugrađanina, slučaj vraćen na novo suđenje

Vijeće Vrhovnog suda Republike Srpske ukinulo je presudu Miletu Rosiću (43) iz Bijeljine kojom je bio osuđen na šest godina zatvora za ubistvo sugrađanina Siniše Glamočanina (30) i slučaj je vraćen na novo suđenje.

U Vrhovnom sudu RS su pojasnili da je uvažena je žalba branilaca optuženog, ukinuta presuda Okružnog suda u Bijeljini od 18. decembra 2019. godine i predmet vraćen tom sudu na ponovno suđenje.

Vrhovni sud RS je ranije već jednom ukidao presudu istog suda kojom je Rosić tada dobio 11 godina i dva mjeseca zatvorske kazne za spomenuto krivično djelo.

Rosić je zločin počinio u julu 2016. godine, a ranije je pred bijeljinskim sudom tvrdio da je pucao u nužnoj odbrani.

Njegov branilac je pred istražnim i sudskim organima tvrdio da je Glamočanin došao na kućni prag Rosiću i prijetio da će ga ubiti i da će mu silovati kćerku, ukoliko ovaj ne “izađe” iz određenih poslova, a onda fizički nasrtao na njega, nakon čega je Rosić pucao iz pištolja i usmrtio ga.

I Rosić i Glamočanin prije ovog događaja već su bili osuđivani za ubistva.

Rosić je odležao zatvorsku kaznu zbog drumskog razbojništva 2005. godine u kojem je ubijen tada maloljetni D. P. (14).

Glamočanin je osuđivan za ubistvo dvojice policajaca u Beogradu i izdržao je devetogodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u trenutku kada je ubijen, u Okružnom sudu u Bijeljini je još imao aktivnih predmeta.

PREMINUO PREDRAG TOZOVAC: Pevač izgubio bitku sa korona virusom

Poruke sa protesta u Sarajevu: Smijenićemo vas, hvala Srbiji