in

Udruženje “CER” izmamilo osmijehe na dječija lica, podjeljeno preko 100 paketića

Novogodišnjim praznicima najviše se raduju naši najmlađi sugrađani, a kako bi sva djeca, bez obzira na imovinsko stanje, osjetili novogodišnju čaroliju, Centar za edukaciju i istraživanje (CER) pokrenuo je akciju dodjele paketića.

U Centru za kulturu „ Semberija“ u Bijeljini, sinoć je održana tradicinalna manifestcija dodjele paketića 8. po redu u organizaciji Centra za edukaciju i istraživanje (CER), a uz svesrdnu pomoć Estetskog centra „Dermamedic“ i Omladinskog centra „Vermont“iz Brčkog.

Cilj ove menifesacije da djeci slabog imovinskog stanja pored uručenog dara, uputimo i rječi ljubavi i pažnje, da znaju da se ne razlikuju od djece naših prijatelja i saradnika, koji su takođe bili prisutni, navela je dr Marija Ristanović, vlasnica Estetskog centra „Dermamedic“ iz Bijeljine.

Kao i svake godine veliku podršku pružio je i Tim animatora „Klovn Zvrle“ koji su izveli predstavu „Dvije novogodišnje jelke“ i izazvao oduševljenje kod prisutnih mališane, koji su bili u pratnji roditelja.

Ipak najveć u radost izazvao je Djeda mraz podjelom preko stotinu darova uz fotografisanje i obećanje da ga naredne godine očekuju ponovo.

Mladen Dokić, direktor CER-a , istakao je da su ovakve akcije izuzetno značajne jer ima mnogo djece koja ne mogu sebi da priušte paketiće za novogodišnje praznike.

„Mališani su naša budućnost, jedina u koju vjerujemo i prethodnih 8 godina, u okviru ovog projekta, podijeljeno je više hiljada paketića. Ove godine uz veliku podršku Dermamedica, Omladinskog centra „Vermont“ i tima animatora „Klovn Zvrle“ obradovali smo mališane iz Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Bijeljine kao i Osnovne škole „Meša Selimović“ iz Janje.“ naveo je Dokić.

„Takođe želim se zahvaliti i gradonačelniku Ljubiši Petroviću i Centru za kulturu “Semberija” koji dali svoj doprinos u organizaciji ovog događaja.” dodao je Dokić.

Drago mi je da OC “Vermont” i ove godine ima priliku da bude dio ovakvog događaja, i da obraduje djecu. Kroz dugogodišnje iskustvo rada sa djecom koja dolaze iz socijalno ugroženih kategorija mišljena sam da se ovakve akcije trebaju organizovati češće, izjavio je Damir Radenković iz Omladinskog centra “Vermont”.

PRVI SNIMAK RAFALNE PALJBE IZ ZUBINOG POTOKA: Kurtijevi specijalci hteli da uklone barikadu, pa ZAPUCALI

Srbi digli nove barikade – u Severnoj Mitrovici i na novom mostu na putu ka Raškoj