in

Ubiparipović: Uspješno poslovanje preduzeća “Patriot” u godini jubileja

Bijeljinsko preduzeće “Patriot”, koje zapošljava lica od 70 odsto i više invalidnosti, u godini kada obilježava 20 godina poslovanja zadovoljno je radom i rezultatima uprkos teškoćama uzorkovanih pandemijom virusa korona, jer zaposleni daju maksimum da bi imali dobar prihod, rekao je Srni direktor Mladen Ubiparipović.

Ubiparipović je istakao da nijedna godina nije bila teška kao ova, posebno zbog činjenice što su zaposleni već stariji, a primanja izuzetno niska.

“Godina je bila teška s obzirom na pandemiju virusa korona, jer naši radnici su ionako bolesni, a pet ih je tokom korone do sada bilo na bolovanju. Očekujemo da će od sljedeće godine primanja biti veća, da će uslijediti veća izdvajanja u budžetu da bismo našim radnicima bar donekle povećali plate”, navodi Ubiparipović.

Ubiparipović je istakao da svi zaposleni daju maksimum da bi godišnji prihod bio što bolji, da se pozitivno posluje i da bi sljedećih godina mogli da učestvuju na tenderu.

“Mi smo socijalno-ekonomsko preduzeće koje samo svojim radom i zalaganjem uspijeva. Sve su to lica sa invaliditetom – bilo da su invalidnost stekli u ratu ili na neki drugi način. Svakom radniku je i te kako stalo da nahrani svoju porodicu”, rekao je direktor “Patriota”, preduzeća čiji je osnivač gradska Boračka organizacija.

Ubiparipović je istakao da je “Patriot” prepoznatljiv po kontroli parkiranja automobila u gradu, a riječ je o poslovima koji su u vezi sa Direkcijom za razvoj i prostorno uređenje grada.

“Ove godine smo prošli na trogodišnjem tenderu”, rekao je Ubiparipović i dodao da je tender, koji je sklopljen sa Direkcijom, vrijedan 240.000 KM na godišnjem nivou.

Prema njegovim riječima, ostali poslovi “Patriota” se odnose na održavanje zelenih površina – Gradski park, novouređenog dijela kanala Dašnica – bankine i zelene površine, ulaza i izlaza iz grada na putnim pravcima prema Amajlijama, Popovima, Batkoviću i Dvorovima.

“Imamo jednog zaposlenog u šalteru, odnosno na kopir aparatu u Gradskoj upravi”, naveo je Ubiparipović.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće ja za svoje uspjehe više puta nagrađivano na republičkom nivou.

Izvor: Srna

Veoma uspješno poslovanje “Save Semberije”

Koliko je u Republici Srpskoj potrošeno na “Crni petak”?