in

U Osnovnoj školi Vuk Karadžić održani Dani čitanja

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić ” u Bijeljini, u okviru Kampanje “Čitajmo zajedno” sa ciljem popularizacije književnika, književnosti, kulture čitanja i razvoja čitalačke publike od najranijeg uzrasta, organizovani su Dani čitanja u periodu od 19.11. do 1.12.2021. godine, u svim školskim objektima, uz učešće učenika svih uzrasta.

U Područnim školama Amajlije i Popovi, Dani čitanja organizovani su pod sloganom “Knjige na dlanu”, prilikom čega su učenici upoznati sa važnošću čitanja, kroz čitanje citata i tekstova, pojedinačno, u paru, u grupi, a po razredima, kao i kroz ilustrovanje samih djela Vuka Karadžića, prvi i treći razredi i ilustracije knjiga i slova drugi razred.

U Područnoj skoli Ledinci, u holu škole napravljena je mini biblioteka sa knjigama za lektiru, enciklopedijama i drugim knjigama, te časopisima za djecu. Takođe je uređena i čitaonica za djecu. Učenici petog razreda su čitali priče učenicima prvog razreda. Još je pripremljena i kostimirana predstava “Lav i miš”, koju su pripremili učenici dramske sekcije, a u planu je još i projekcija crtanih filmova i igranih ekranizacija lektira.

Na završnoj svečanosti u holu Centralne skole upriličen je čas čitanja na način da su učenici čitali tekstove omiljenih književnika.

Svečanost je upotpunjena prisustvom poznatih lokalnih pjesnika iz Književnog kluba “Jovan Dučić ” iz Bijeljine, Radmile Đokić, Radmile Tomić i Jelenka Ivanovića, koji su se na poseban način, svojim stihovima, predstavili prisutnim učenicima škole.

Direktor škole Predrag Račanovic navodi da je ovogodišnja organizacija Dana čitanja protekla uz veliko angažovanje zaduženih nastavnika i njihovih učenika, koji zaslužuju sve pohvale, te se nada da će se u narednom periodu sve više razvijati svijest o važnosti čitanja i razvijanja čitalačke kulture.

Izvor: Bijeljina danas

Polaznice iz sigurnih kuća upoznate o radu na SOS telefonu

Marić: Prijaviti svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja