in

U Biblioteci “Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom”

Biblioteka “Filip Višnjić” Bijeljina povodom Noći knjige organizovala je promociju knjige “Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom”, autorke Željane Radojčić Lukić, višestruko nagrađivane učiteljice iz Srbije, koja ima najveće srpsko nacionalno priznanje Svetosavsku nagradu.

Željana Radojčić Lukić proglašena za najboljeg edukatora u Srbiji, za najboljeg učitelja na svijetu, kreatorka koncepta srećnog učenja “Čarobno selo”.

U samoj promociji učestvovala su djeca iz dvije osnovne škole sa područja grada Bijeljina.

Dramatizaciju odlomka iz knjige izveli su učenici četvrtog razreda JU OŠ “Meša Selimović” Janja, PO Novo Naselje pod mentorstvom učiteljice Marijane Milanović, a misli o vrlinama iz istoimene knjige govorili su učenici trećeg razreda JU OŠ “Sveti Sava” Gornje Crnjelovo pod mentorstvom učiteljice Svjetlane Đokić Milojević.

Takođe, učesnici večerašnje promocije su i predsjednica Društva učitelja Republike Srpske podružnica Semberija, učiteljica Marijana Milanović i Republički pedagoški zavod područna kancelarija Bijeljina, inspektor prosvjetni savjetnik za predškolsko vaspitanje, Danica Mojić.

Ovo je knjiga kratke proze u kojoj nam pisac na bajkovit način oslikava selo i njegove stanovnike. Namjera pisca je da čitaoce na drugačiji način upozna sa vrlinama i da ih inspiriše i motiviše da razvijaju samopouzdanje i upornost, nauče da vrednuju originalnost i kreativnost, ali i da prepoznaju pozitivne strane snalažljivosti ili radoznalosti i da ih primjene u različitim životnim situacijama.

 

Izvor: Bijeljina Danas

Prijedor u nedjelju bira novog gradonačelnika

VELIKI USPJEH U VENECIJI Aleksandar Novicki, juniorski prvak svijeta