in

Tuzlaci u Bijeljini: Ostojić pomagao svima, pomozimo sada njemu i njegovim radnicima

Sada je potrebno da svi pokažu nesebičnost koja je uvijek krasila Svetozara Ostojića, da država i svi ostali pomognu da se spasi firma “Mega drvo”, a samim tim sačuva egzistencija 350 porodica koje ta firma hrani,, saopšteno je danas iz Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini.

Podsjetimo, veliki požar zahvatio je juče bijeljinsko preduzeće “Mega-drvo”, čiji je vlasnik Svetozar Ostojić izjavio da je šteta nastala u pogonima, prema prvim procjenama, veća od 15 miliona KM.

“Svetozar Ostojić nesebično je stao na branik svog naroda i otadžbine u odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine. Kao i mnogi, Svetozar je u ratu ostao bez svog doma, zavičaja, mnogih dragih ljudi.

Poslije rata uspio je da izgradi veliku firmu koja danas zapošljava više od 350 ljudi. Kao uspješan privrednik, sve ove godine nesebično je pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna. Pomagao je porodicama poginulih boraca, zapošljavao njihovu djecu, izbjeglima da izgrade nove domove, povratnicima da ponovo započnu život na svojim ognjištima, pomagao je obnovu i izgradnju crkava, ulagao je svoj novac tamo gdje je trebalo obnoviti i pokrenuti život”, dodaje se u saopštenju.

Tuzlaci u Bijeljini kažu i da je Svetozar uvijek bio među prvima i u humanitarnim akcijama u Republici Srpskoj, a uvijek je finansijski pomagao i omladinske, sportske, kulturne i naučne aktivnosti.

“Uz sve to, uvijek je Svetozar Ostojić uredno izmirivao poreske obaveze. I danas, kada je njegovu firmu “Mega drvo” zadesio strašan požar u kome je pretrpio višemilionsku štetu, Svetozar Ostojić prvenstveno brine za egzistenciju njegovih 350 radnika i njihovih porodica. Kako u ovoj teškoj situaciji da obezbijedi plate za radnike, kako da sanira štetu i obnovi proizvodnju, kako da obezbijedi opstanak firme? Ovo su pitanja za Svetozara Ostojića, ali i za sve nas u Republici Srpskoj”, dodaju oni.

Preduzeće “Mega drvo” osnovano je u Bijeljini 1996. godine. Na samom početku preduzeće se bavilo primarnom preradom drveta za potrebe građevinske industrije da bi do danas postali uspješan finalni proizvođač u drvnoj industriji čija je osnovna djelatnost proizvodnja namještaja. Preduzeće “Mega drvo” proglašeno je za najuspješnije preduzeće u Republici Srpskoj u 2022. godini u kategoriji srednjih privrednih društava. Takođe, ovo preduzeće trenutno na Majevici gradi najveći turistički centar u ovom regionu.

“Mega drvo” zapošljava 350 radnika čija je dalja egzistencija sada ugrožena zbog požara i nemogućnosti nastavka proizvodnje.

Policajci polupali inventar u kafani, napali gazdu i konobara

Do pripejd kartice samo s ličnom kartom