in

Tunić: Primarni cilj stacioniranih radara – kontrola brzine

Kontrola brzine je primarni cilj stacioniranih radara u Republici Srpskoj, ali će se sankcinisati i ostali prekršaji, poput isteka registracije, nenošenje kacige kod biciklista, rekao je glavni inspektor u Jedinici za bebjednost saobraćaja Uprave policije Danko Tunić.

Tunić je naveo da je vidno polje radara 20 do 30 metara od stuba. On je napomenuo da je MUP u prethodnom periodu nabavio 100 stacioniranih radara i 10 mobilnih. Tunić je rekao da je 25 instalirano na području koje pokriva Policijska uprava (PU)Banjaluka, zatim 12 na području u nadležnosti PU Bijeljina, osam na području koje pokriva PU Istočno Sarajevo, sedam PU Trebinje, šest PU Gradiška i pet PU Mrkonjić Grad.

Istakao je da će još 12 radara biti instalirano na području koje pokriva PU Doboj, osam PU Zvornik i šest PU Foča. “Do sada je u rad pušteno 10 radara na području grada Banjaluka i pet na području opštine Laktaši. Svi podaci se arhiviraju u server MUP-a”, rekao je Tunić za RTRS. Prema njegovim riječima, osnovni cilj je smanjiti broj saobraćajnih nezgoda koje najčešće uzrokuje neprilagođena brzina.

Na bolovanju u Srpskoj prošle godine mjesečno bilo oko 21.500 radnika

Skandal decenije: Devojčica koja je izvela nemoguće na ZOI i osvojila zlato je dopingovana