in

Sveti Nikola obradovao učenike u Popovima

Stare peći, drva, ugalj, dim, polupani prozori i vrata koja se ne mogu zatvoriti su prošlost za učenike područne Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Popovima.

Investiciju vrijednu oko 30 000KM obezbijedila je Fondacija Princeze Katarine Karađorđević i humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga.

Investicija je podrazumijevala izgradnju savremenog sistema grijanja kakvu ni jedna škola u okruženju nema, zasnovanog na sistemu toplotnih pumpi, voda-voda kao i ugradnju unutrašnje i spoljašnje aluminijumske i PVC stolarije. Već sutra će učenici ove male škole osjetiti toplinu i udobnost boravka u školskim klupama.

– Ovog vikenda završeni su radovi na obnovi naše male škole. Već sutra poslije Svetog Nikole učenike će dočekati tople učionice. Roditelji su neizmjerno zahvalni humanitarnim udruženjima Princeze Katarine Karađorđević i udruženju Lajflajn iz Čikaga. U toku ove akcije nedostajala su određena sredstva. Imali smo obećanja Gradske uprave da će pomoći međutim kasnije nam ta finansijska pomoć nije bila potrebna. Sada od njih očekujemo podršku u zamjeni krovne konstrukcije koja je u izuzetno lošem stanju i prijeti da se obruši, ističu roditelji ove škole.

Izvor: Bijeljina Danas

Poznati mjesto i vrijeme sahrane Slobodana Pavlovića

Sijarto: Uložićemo veto u slučaju da EU pokuša da uvede sankcije Dodiku