Novo odjeljenje područne Osnovne škole „Stevan Nemanja“ u Gornjem Magnojeviću otvoreno je danas svečanom priredbom. Izgrađena je na mjestu ranije škole u ovom selu, u blizini Doma kulture i fudbalskog igrališta.

Otvaranju novog školskog objekta prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima i poželio sreću i zdravlje učenicima i nastavnicima.

„Na početku smo jedne školske priče koja će, nadam se, biti i lijepa i uspješna. Odgovorno tvrdim da je ulaganje u obrazovanje jedan od najispravnijih načina trošenja budžetskih sredstava. Svi imamo važan posao je i pred svima nama je da se potrudimo da bude više djece i da napunimo ovu školu i svaku drugu školu”, naglasio je Petrović.

Direktor škole, Lalo Perić, izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja novog školskog objekta u Gornjem Magnojeviću, te se zahvalio Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima i na želji da se očuvaju seoske škole.

„Objekat je opremljen po modernim trendovima, posjeduje centralno grijanje, internet, kvalitetno opremljene učionice i sve uslove za kvalitetno odvijanje nastave, a preostaje još da se uredi dvorište i ograda”, kaže Perić.

Građenje objekta trajalo je oko dvije godine, čija je ukupna vrijednost oko 300.000KM, a učenici su proteklih deset godina pohađali nastavu u vrlo neuslovnim prostorijama Doma kulture.

Izvor: gradbijeljina.orgIzvor:
Share.