in

Stevandić i Mitrović potpisali koalicioni sporazum

Foto: US

Predsjednici Ujedinjene Srpske i Pokreta za Bijeljinu Nenad Stevandić i Milenko Mitrović potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu u Izbornoj jedinici šest na predstojećim opštim izborima u BiH.

Stevandić je istakao da ove dvije stranke ne dijele samo iste vrijednosti, već sprovode zajedničke projekte i djeluju u istom odborničkom klubu u gradskom parlamentu u Bijeljini.

– Mi ne želimo da gasimo druge partije i da ih preuzimamo, nego da sa njima sarađujemo, jer princip ujedinjenja nije princip osvajanja, nego dijeljenja istih vrijednosti i mišljenja – rekao je Stevandić.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Bijeljini, Milan Trninić rekao je da sa Pokretom za Bijeljinu odlično sarađuju i već zajedno djeluju u klubu odbornika u Skupštini grada Bijeljina.

On je precizirao da je koalicionim sporazumom planirana zajednička lista ove dvije stranke sa ukupno 14 kandidata, od kojih će dva biti iz Pokreta za Bijeljinu, a 12 iz Ujedinjene Srpske sa područja cijele Izborne jedinice šest.

Predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović rekao je da na predstojećim izborima očekuju zajedničko osvajanje jednog poslaničkog mandata, kao i da će premašiti prethodni izborni rezultat Pokreta za Bijeljinu kada su osvojili 2.000 glasova.

On smatra da zajedno sa Ujedinjenom Srpskom mogu napraviti dobre rezultate.

U Bijeljini je danas nakon potpisivanja sporazuma održana i sjednica regionalnog odbora Izborne jedinice šest.

Dodik: Odbijam sporazum sa Ujedinjenim Kraljevstvom u kome su Kosovo bez fusnote i bosanski jezik

Dodik stigao u Sankt Peterburg