in

Semberski košarkaši u kolicima nastavljaju Balkansku ligu u Nišu

Poznato je da u Nišu, gradu koji dokazuje da je sjajan domaćin državnih kup takmičenja – Kup Radivoja Koraća i Kup Milana Cige Vasojevića. Sada će Niš dokazati da i u košarci u kolicima može da bude odličan organizator. Turnir Balkanske lige u košarci u kolicima (Balkan Wheelchair Basketball League – BWBL) koja će se održati od 25.03. do 27.03.2022. godine.

BWBL čine ekipe iz četiri države Balkana: Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina – Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski – Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont – Podgorica) i Srbije (KKK Nais – Niš). Do sada su odigrana dva turnira, u Bijeljini (oktobar) i Podgorici (novembra), sledi pomenuti turnir u Nišu, pa na kraju tokom maja u Sofiji. BWBL ima sedište u Sofiji.

Umereni optimizam Strahinje Rosuljaša

Ono što je poznato, KKK Bijeljina će u Nišu nastupiti kompletna. Iako su bez poraza do sada, pozivaju na oprez.

„Nikada sastav KKK Bijeljina nije bio jači, a da li će to biti dovoljno, videćemo. Jedno je sigurno, daćemo sve od sebe. Sve zavisi od nas.” – rekao je najmlađi igrač KKK Bijeljina, Strahinja Rosuljaš.

Bijeljinci vole Niš

Organizacija turnira Balkanske lige je jako kopleksna, pre svega zbog logistike. Međutim, domaćin najavljuje veliki broj volontera koji su uglavnom studenti čuvenog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja UniverzitetauNišu.

„KKK Nais je naš bratski klub, a Niš naša druga kuća, kao i njima Bijeljina. Volimo da dolazimo u Niš, jer nas dočekaju kako se samo poželeti može. Potrudili su se da ispromovišu turnir, očekuju goste iz drugih gradova. Mislim da će biti dosta brojnije publike nego što smo navikli. Zato jedva čekamo da igramo u kultnoj dvorani Čair.”- rekao je trener KKK Bijeljina, g. Novo Trifunović.

Ništa bez Bijeljinaca iz dijaspore

Čuveni međunarodni IWBF sudija u košarci u kolicima, inž. Saša Lakić iz Klagenfurta, bio je edukator suđenja na prvom turniru u svojoj rodnoj Bijeljini, a doći će i na turnir u Nišu. Tokom lige, sudije imaju podršku i od prof. Damira Kunosića, kontrolora suđenja na poslednjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

„Odgovorno tvrdim da je organizaciono KKK Nais najbrže rastući klub u regionu. Niš jedna zdrava košarkaška sredina koja želi da napreduje u svim sferama košarke u kolicima, a moja je misija da dam svoj doprinosu u edukacji sudija. Regionalno udruženje košarkaških sudija Istočna Srbija planira kontinuirane edukacije svojih članova u oblasti suđenja košarke u kolicima, a mi smo tu da ih podržimo.” – rekao je Saša Lakić, i dodao da je srećan što će videti svoje Bijeljince.

Više o BWBL možete videti na FBstranici BWBL i KKK Nais.

 

Izvor: Bijeljina danas

Sudovi u Srpskoj iza rešetaka poslali 450 ljudi, među njima malo “krupnih riba”

Mitrović: Nema pacijenta koji zahtijevaju kiseoničku terapiju