Šesti Internacionalni festival muzike “Primavera” biće održan od 7 do 10. aprila 2022. godine u prelijepom ambijentu Etno sela ”Stanišići”.

Organizator ove uspješne manifestacije koja okuplja mlade muzičke talente iz regiona je Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije”. Ove godine se prijavilo preko 550 takmičara iz 92 muzičke škole iz Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učesnici će se takmičiti u disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, duvači (truba, flauta, klarinet) i solfeđo u ukupno 57 starosnih kategorija, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga iz regiona.

Veliki broj prijavljenih takmičara i visok nivo izvođaštva su pokazatelj da Festival ostaje u vrhu najznačajnijih muzičkih takmičenja u regionu.

Sa željom da Festival dosegne još jednu stepenicu u svom razvoju i uspjehu, organizacioni tim Festivala je osmislio nagradu JA SAM UČENIK ŠKOLE koja će dati mogućnost učenicima škola da se takmiče i osvoje nagradu za svoju školu a koja će se ogledati u pianinu marke Feurich F122 za školu učenika pobjednika na kojem će ne samo takmičar, pobjednik imati priliku da svira već i druga djeca, učenici škole.

Ovom nagradom, Festival Primavera želi da kao Festival sa najvećim brojem takmičara da svoj doprinos u unapređenju kvaliteta obrazovanja u obrazovnim institucijama, a ujedno i podstakne razvoj ne samo škole kao institucije već razvoj zajedništva i timskog rada u okvira same škole.

Otvaranje Festivala je zakazano za 7. april u 20 časova, a na svečanom koncertu će nastupiti LJiljana Vukelja, profesor klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, koja je i član žirija. Svi takmičarski sadržaji su otvoreni za javnost.

Zatvaranje takmičenja kao i svečana dodjela glavne nagrade – pijanina će se održati u nedelju, 10. aprila .

Izvor: Bijeljina danasIzvor:
Share.