in

Prijem za učesnike festivala „Djeca pjevaju Semberiji“

U Gradskoj upravi upriličen je prijem za učesnike i organizatore, dvanaestog po redu, festivala „Djeca pjevaju Semberiji“, koji se, nakon devet godina pauze, ponovo održava u Bijeljini. Organizator festivala je Dječiji kulturni centar, a pokrovitelj je Gradska uprava Grada Bijeljina.

– Polazeći od činjenice da je razvijanje kreativne sposobnosti jedan od najvažnijih segmenata u odrastanju i vaspitanju djece, nakon duge pauze nastavljamo tamo gdje smo stali. Grad Bijeljina ima mnogo talentovane i dobre djece i zato nam je bilo zadovoljstvo da učestvujem u odabiru učesnika festivala. Mi favorizujemo savremene dječije pjesme, koje su pisane stihovima autora iz čitanki. Tako, pored razvoja muzikalnosti, poboljšavamo znanje srpskog jezika, razvijamo kulturu i samopouzdanje djece – istakao je umjetnički direktor festivala Jovan Adamov.

Direktor Dječijeg kulturnog centra u Bijeljini i producent festivala Blagiša Nikolić smatra da su pokroviteljstvo i podrška Gradske uprave ključna promjena koja je omogućila da se, nakon duge pauze, nastavi sa održavanjem festivala.

– Dječiji kulturni centar u Bijeljini radi od 2004. godine i na prethodnih jedanaest festivala koje smo organizovali Bijeljini je poklonjeno oko 200 novih pjesama. Nastavak festivala „Djeca pjevaju Semberiji”, za koji očekujemo da od sledeće godine postane internacionalni festival, veoma je značajan za razvoj muzikalnosti djece u Semberiji i predstavljanje naših talenata na međunarodnoj sceni – dodao je Nikolić.

Na audiciji za učešće na festivalu je očestvovalo oko 100 učenika osnovnih škola sa teritorije Grada Bijeljina i Opštine Ugljevik, a za učešće na završnoj večeri odabrano je 19 izvođača, koji će nastupati u pratnji plesnih grupa i malih horova. Gosti festivala će biti i harmonikaši OŠ „Aleksa Šantić” iz Ugljevika.

– Zahvalni smo organizatorima na ponovnom pokretanju ovog festivala i ubijeđeni smo da se među talentovanim učesnicima nalaze budući veliki umjetnici, koji će dobru muziku i pozitivne ideje širiti među našim sugrađanima. Pozivam sve ljude da svojim prisustvom podrže učesnike i festival „Djeca pjevaju Semberiji”, koji će se održati večeras u 17 časova u Centru za kulturu „Semberija” – naglasio je gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović.

Izvor: Bijeljina Danas / Grad Bijeljina

Francuski list: Tri „bureta baruta“ u Evropi gde može izbiti veliki rat – jedno od njih i BiH

Protesti u Evropi: “Moje tijelo, moj izbor”