in

Prijem za hraniteljske porodice u Gradskoj upravi

Povodom Međunarodnog dana djeteta, gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je prijem za hraniteljske porodice sa područja grada Bijeljina koje vode brigu o djeci bez roditeljskog staranja.

Ovom prilikom sa hraniteljima se razgovaralo o trenutnom stanju u oblasti hraniteljstva i načinima da se uslovi za hraniteljstvo unaprijede.

„To je težak posao koji traje 24 sata, ali pričinjava i veliko zadovoljstvo. Pokušavam da mu nadomjestim sve ono što mu je u životu falilo. Iako ne zna da mi se zahvali, ja u njegovim očima vidim blagonaklonost kad ga nahranim, umijem i pomazim”, kaže Staka Lazić, koja je već pet godina hranitelj odrasloj osobi sa posebnim potrebama.

Hraniteljstvo se u Bijeljini razvija već desetak godina i svaki hranitelj i svako dijete ima svoju posebnu priču, kaže Mila Stojanović iz Centra za socijalni rad Bijeljina.

„Uglavnom se za hraniteljstvo prijavljuju žene koje imaju posebna osjećanja i takve žene svima šalju pozitivnu poruku. One su spremne da žrtvuju svoje potrebe za dobrobit djeteta i odraslih osoba”, dodaje Stojanović.

Grad Bijeljina će svakoj od tih porodica pružiti podršku kako bi znali da u svojoj borbi za djecu nisu sami, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

„Djetinjstvo koje su ta djeca imala je bilo manje srećno ili nesrećno, a hranitelji su njihovo djetinjstvo uspjeli da pretvore u srećno, da im vrate osmjeh na lice, omoguće im obrazovanje i sve drugo što njihovi vršnjaci imaju sa biološkim roditeljima”, kaže Petrović.

Izvor: Bijeljina Danas / Grad Bijeljina

Dejton zaustavio ratne strahote, njegove izmjene ugrozile BiH

Sindi fotografijom u kupaćem pred televizorom oduševila pratioce