in

Pregovori oko prodaje “Novog Žitoprometa” ipak i dalje traju

“Novi Žitopromet” iz Bijeljine nije prodat “Vinariji Kutjevo” iz Hrvatske, jer su ova dva preduzeća i dalje u fazi pregovaranja.

Poručili su to iz Advokatske firme Sajić iz koje napominju kako oni posreduju u ovom poslu, te da su informacije, koje su se danas pojavile u vezi prodaje, netačne.

“Pregovori su u toku, ali daleko od toga da je posao završen i da je poznata cijena. Pregovori dugo traju i nikakav ugovor još nije potpisan. Dva preduzeća su se povezala i zamolila nas da usaglašavamo njihove želje. Hoće li se pregovori uspješno okončati, vjerovatno da, ali ne po cijeni o kojoj se špekuliše”, kaže za CAPITAL advokat Aleksandar Sajić.

Podsjećamo, mediji su danas objavili kako je “Vinarija Kutjevo” kupila “Novi Žitopromet”, pozivajući se na advokata Miloša Stevanovića iz Bijeljine.

Prema nezvaničnim informacijama koje su plasirane, firma iz Bijeljine je prodata za iznos između 3,5 i četiri miliona evra.

Fočanska kompanija “Pavgord” kupila je početkom godine nepokretnu imovinu “Žitoprometa” po cijeni od 3,1 milion KM i tako postala stoodstotni vlasnik ovog nekadašnjeg mlinsko-prerađivačkog giganta iz Bijeljine.

Novi vlasnici su tada najavili kako bi se sa radom moglo početi 1. marta, a mlinovi supokrenuti sredinom jula.

Najavljena je iizgradnja novih postrojenja i otvaranje novih radnih mjesta, da bi krajem oktobra, pod izgovorom nestabilne cijene pšenice na tržištu,proizvodnja obustavljena.

Imovina je kupljena u stečaju koji jeotvoren krajem 2019. godine.

Do tada je akumulirani gubitak „Žitoprometa” bio veći od šest miliona maraka a ukupne obaveze 5,7 miliona.

U rješenju o pokretanju stečaja navedeno je da su obaveze „Žitoprometa” oko 2,5 puta veće od tekuće imovine, imovine koja se može brzo unovčiti, što je pokazatelj nelikvidnosti i platežne nesposobnosti ovog privrednog društva.

Izvor: Capital.ba

Novi Žitopromet prodat Vinariji Kutjevo iz Hrvatske

Pojavio se snimak incidenta u Foči: Pucali pa gurnuli auto u Drinu