Nakon što je nedavno raspuštena koalicija “Dogovor za Bijeljinu”, SNSD u ovom gradu ima zamjerke na ponašanje jednog od sada već bivših koalicionih partnera.

Iako predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović ne želi da kaže o kome je riječ, poznavaoci političkih prilika u Semberiji tvrde da je, po svemu sudeći, u pitanju Republička stranka Srpske, na čelu sa Slavenkom Ristićem.

Sve samo ne sumornu političku situaciju u Bijeljini dodatno je, u jednom od svojih posljednjih objava na društvenim mrežama, podgrijao upravo Milovanović.

“Baš je zanimljivo čuti šta ‘tajno’ o SNSD-u priča bivši partner sa lokala nakon što smo koaliciju raskinuli. Predlažem im da vrate funkcije, odu u opoziciju i da počnu javno pričati. Nema smisla da se muče na direktorskim funkcijama i da se pate u UO ili NO”, naveo je Milovanović na društvenoj mreži X.

Pitali smo ga da li je mislio na Ristića, ali nije želio odgovoriti na to pitanje. Međutim…

“Mi imamo tu sada neke stvari koje su egzaktne, prisutne na terenu i mi sada treba neke poteze da povučemo. Ne mogu ja vama dati više detalja nego što sam rekao. Ali, ja provociram tu gospodu da se oglase direktno. Ja njih i čačkam, ne bi li se oglasili. Kada se oglase, onda ja skidam rukavice”, rekao je Milovanović u izjavi za “Nezavisne novine”.

SNSD je, podsjetimo, već potvrdio da će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, a na pitanje da li se u ovoj stranci plaše da će im na megdan izaći i neko iz stranke kojoj ne želi da otkrije ime, on odgovara da ih to uopšte ne interesuje.

“Naše pripreme za izbore teku dobro”, poručuje Milovanović.

Ristić, s druge strane, kaže da je njihov odnos sa SNSD-om odličan i na republičkom nivou, i uopšteno, ali…

“Naš odnos sa lokalnim SNSD-om prolazi kroz neku tranziciju već par mjeseci i ja se stvarno nadam da ćemo prevazići te probleme koje imamo. Ne znam šta bih vam konkretno trenutno rekao”, kaže Ristić za “Nezavisne novine”.

Iako naši izvori iz Bijeljine kažu da je Milovanović vjerovatno mislio upravo na Ristića, Ristić kaže da se nije prepoznao u Milovanovićevoj objavi na mreži X.

“Ne prepoznajem se u toj objavi, jer ja, sve što mislim o lokalnom SNSD-u, kažem javno”, poručuje Ristić.

Na pitanje da li će njegova stranka podržati SNSD u kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine, Ristić ne isključuje mogućnost i da Republička stranka Srpske ide u tu trku.

“O tome ćemo donijeti stav u Republičkoj stranci Srpske. Mi svakako smo na toj liniji, ali nismo donijeli još odluku da li ćemo možda i mi imati kandidata. To će zavisiti od SNSD-a na republičkom nivou, sa Miloradom Dodikom treba da sjednemo i da se dogovorimo. Međutim, sve su opcije nama otvorene, sješćemo pa ćemo razgovarati”, navodi Ristić.

Podsjetimo, početkom novembra je bijeljinski SNSD poručio da koalicija “Dogovor za Bijeljinu” više ne postoji u ovom gradu jer je, kako su naveli, izgubila smisao nakon neuspjelog referenduma kada su građani podržali gradonačelnika Ljubišu Petrovića.

Član Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Aleksandar Đurđević naveo je tada da će Klub odbornika SNSD-a nastaviti samostalan rad u Skupštini grada Bijeljina.Izvor:
Share.