in

Pojačana kontrola saobraćaja u Bijeljini do 21. novembra

Policijska uprava Bijeljina najavila je od danas do 21. novembra pojačane kontrole usmjerene na poštovanje odnosa vozač-pješak i kontrolu vozača na alkohol, opijate i psihoativne lijekove.

Usaopštenju se navodi da je cilj ovih kontrola prevencija saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci kao najranjivija kategorija i uticaja alkohola na izazivanje najtežih oblika saobraćajnih nezgoda.

Prema podacima Policijske uprave, u prethodnim pojačanim kontrolama saobraćaja evidentiran je značajan broj prekršaja koji su vozači počinili prema pješacima, a najkarakterističniji je nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prelazu, što je uslovilo više saobraćajnih nezgoda u zonama pješačkih prelaza.

Policija je uputila apel pješacima da u uslovima smanjene vidljivosti noću ili zbog vremenskih uslova koriste fluoroscentni prsluk kada se kreću kolovozom i van naseljenih mjesta da bi bili uočljiviji u saobraćaju.

Pješacima je skrenuta pažnja da se kreću izvan kolovoza, a da, ukoliko nema pogodne površine za to, za kretanje koriste lijevu ivicu kolovoza.

 

Izvor: Srna

Na granici Poljske i Bjelorusije vojna mašinerija: “Čeka se okidač da sve pukne”

Otkrivena spomen-ploča Srbima ubijenim na Kazanima