in

Petrović: Prijedlog odluke o podršci zdravstvenim radnicima upućen Skupštini

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović uputio je Skupštini prijedlog Odluke o novčanoj podršci zdravstvenim radnicima sa područja Grada Bijeljina, koja će biti razmatrana na sjednici planiranoj za 29. decembar.

– Očekujemo da će odbornici Skupštine pokazati odgovornost i podržati ovaj prijedlog, naglašava Petrović.

Ovom odlukom, zdravstvenim radnicima Doma zdravlja i Bolnice “Sveti Vračevi” koji pružaju zdravstvenu zaštitu pacijentima oboljelim od virusa korona, predviđena je posebna novčana podrška u iznosu od 400 KM za svakog radnika pojedinačno u sistemu kovida.

Petrović je istakao da će Grad na osnovu dostavljenih spiskova utvrditi ukupan iznos novčane podrške, a sredstva će biti uplaćena na račune Doma zdravlja i Bolnice. Ove zdravstvene ustanove će naznačena sredstva isplatiti na tekuće račune radnika koji ostvaruju pravo na novčanu nagradu iz ove Odluke.

– To je jedan od načina da izrazimo zahvalnost zdravstvenim radnicima za sve napore koje ulažu u borbi protiv virusa korona. Ukoliko prijedlog odluke bude usvojen, sredstva će biti isplaćena iz budžeta za 2021. godinu, ističe Petrović.

 

 

Izvor: Gradska uprava

U Bijeljini 17 novozaraženih, u Srpskoj 125, preminulo osam osoba

Bijeljina: Raspored vakcinacije bez zakazivanja za narednu sedmicu