Trinaestogodišnja Sofija Rakić ponos je naše Bijeljine, istakao je gradonačelnik LJubiša Petrović na prijemu za uspješnu mladu takmičarku, koja je nedavno u okviru 2. kola Premijer lige BiH u streljaštvu u seniorskoj i juniorskoj kategoriji ubjedljivo osvojila prvo mjesto u obje konkurencije i postavila novi seniorski i juniorski državni rekord.

„Zahvaljujući svom predanom radu, talentu i rezultatima koje postiže, uvjeren sam da će se za našu Sofiju tek čuti u regionalnim i svjetskim okvirima. Ona je najbolja, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u cijeloj BiH i zato su njeni uspjesi toliko veliki i značajni”, poručio je Petrović.

On je dodao da je zbog velikog uspjeha Gradska uprava Sofiju i novčano nagradila, a finansijska pomoć neće izostati ni za Streljački klub TRB, čiji je ona član.Sofija Rakić ističe da je veoma srećna zbog postignutog uspjeha.

„Streljaštvo je veoma zahtjevan sport, imamo i fizičke pripreme, mnogo treniramo. Iako se ovim sportom bavim tek nešto više od godinu i po dana, uspjela sam da postignem veliki rezultat, što me veoma raduje”, zadovoljna je Rakićeva, koja kaže da željno iščekuje naredno veliko takmičenje, a to je juniorski i svjetski kup.

„U prethodnom periodu oborila sam šest državnih rekorda, bila prvak BiH u juniorskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Ostvarila sam i značajne rezultate na turnirima u Smederevu i Beogradu. Ovu godinu započela sam dobro – prvo mjesto zauzela sam u seniorskoj i kadetskoj ligi, a prva sam i na državnom prvenstvu za seniore”, podsjetila je uspješna streljačica.​

Gradonačelnik Petrović poručio je da je u narednom periodu planirano da, u saradnji sa streljačkim savezima Republike Srpske i Srbije, Bijeljina bude domaćin takmičenja u streljaštvu većeg formata, da bi se na taj način streljaštvo još više afirmisalo i animirao što veći broj mladih ljudi da se uključe u sport.

Izvor: Gradska upravaIzvor:
Share.