in

Petrović: Ako se ne raspusti Skupština Bijeljine, dolazim da kampujem pred Vladu

Gradski odbor SDS-a iz Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom tog grada Ljubišom Petrovićem, danas je podnio Vladi RS inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljine, dajući rok od 30 dana izvršnoj vlasti da to uradi, ili će, kako je rekao, doći u Banjaluku i kampovati ispred ove institucije.

Na ovakav potez, Petrović i SDS su se odlučili nakon što ni poslije skoro tri mjeseca nadležni na republičkom nivou nisu uputili prijedlog prema Narodnoj skupštini RS da se raspusti bijeljinski parlament zbog neuspješnog opoziva gradonačelnika.

Podsjetimo, referendum za opoziv Ljubiše Petrovića održan je 19. marta ove godine, a pokrenut je na inicijativu 25 odbornika vladajuće koalicije u bijeljinskoj skupštini, predvođenih SNSD-om.

“Danas smo predali inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala koalicija ‘Pokradimo Bijeljinu’ na čelu sa SNSD-om kada su doživjeli politički nokdaun izgubivši na sva 183 biračka mjesta. Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća”, istakao je Petrović.

On je podsjetio da su projekti za koje su se zalagali pred Vladom Srpske bili vrijedni više od 40 miliona KM, a da su to izignorisali vladajući.

“Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za više od 114 hiljada građana grada Bijeljine?”, upitao je Petrović, dodajući da Skupština otvoreno opstruiše funkcionisanje grada.

“Ostavili smo rok od 30 dana Vladi Republike Srpske da reaguje. Ukoliko za mjesec dana ne budemo imali odgovor, ukoliko Vlada RS ne nastavi proceduru raspuštanja gradske skupštine Bijeljina u Narodnoj skupštini Republike Srpske, doći ću pred Vladu i ovim putem najavljujem kampovanje u Banjaluci kako bismo istrajali u svim nastojanjima da se ispoštuje slobodna narodna izborna volja“, kategoričan je Petrović.

Sindikat obrazovanja RS tražio sastanak sa ministarkom, pa ih policija udaljila

Pripadnici takozvane Kosovske policija provocirali okupljene Srbe u Zvečanu