in

Petričević: Privrednici će biti zadovoljni uslugama IRB-a

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas u Bijeljini da vjeruje da će privrednici biti zadovoljni uslugama koje će dobiti u novootvorenoj kancelariji Investiciono-razvojne banke /IRB/ u ovom gradu, koji je jedan od centara privrednog razvoja u Srpskoj.

Petričević je rekao da okvir privrednih aktivnosti Bijeljine obuhvata veliki broj privrednika koji učestvuju u ostvarivanju brojnih prava i podrške koji se sprovode putem Vlade Republike Srpske.

“Zajedno sa IRB-om radimo i na projektima sa Svjetskom bankom, koje smo potpisali, prije svega, za podršku komponente dva ugovora sa Svjetskom bankom, gdje smo obezbijedili sredstva za podršku nabavci novih tehnologija. Dio tih sredstava je namijenjen i za iduću godinu, zajedno sa budžetom Ministarstva za 2022, koji je za tu namjenu 15 miliona KM”, rekao je Petričević na otvaranju kancelarije IRB-a.

Petričević je, za sve privrednike koji imaju namjeru da ulažu u nove tehnologije, najavio da će od marta biti raspisan javni poziv.

“Po tom osnovu mi smo, po posljednjem javnom pozivu, za 15 privrednika iz Bijeljine dodijelili oko 600.000 KM, a kroz Zakon o podsticajima za povećanje plate do sada su privrednici sa ove regije ostvarili podsticaje od 1,2 miliona KM”, rekao je Petričević.

Izvor: Srna

U Bijeljini 22 novozaraženih, u Srpskoj 177, pet preminulih

Vrhovac u Bijeljini: Cilj – ravnomjeran razvoj Srpske