in

Pedagoški fakultet u Bijeljini potpisao sporazume sa predškolskim ustanovama

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević potpisao je danas sporazume o saradnji sa predstavnicima 20 predškolskih ustanova iz Bijeljine, Foče i Zvornika, te jednom iz Crne Gore.

Stević je izjavio novinarima da su danas potpisali ugovore o opštoj vrsti saradnje sa predškolskim ustanovama koje godinama pomažu rad fakulteta kroz aktivnosti prakse studenata.

On je dodao da je cilj da se unaprijedi saradnja i u stručnom i naučnom dijelu.

Stević je rekao da će ove godine biti organizovan naučni skup, na kome će jedan dan biti posvećen radu u vrtićima i školama, gdje će biti razmijenjena iskustva iz prakse i nauke.

On je naveo da studenti Pedagoškog fakulteta praksu obavljaju najčešće u vrtićima u Bijeljini jer je tu i sjedište fakulteta.

“Saradnja sa Crnom Gorom govori da je Pedagoški fakultet iz Bijeljine prepoznat u široj regiji. Nastojimo da ostvarimo kontakte kroz naučne skupove”, istakao je Stević i napomenuo da su danas prezentaciju održali i predstavnici Muzičke škole “Do re mi” iz Novog Sada, koji imaju posebne metode rada sa djecom.

Direktor vrtića “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini Slaviša Vujanović rekao je da će saradnja sa Pedagoškim fakultetom doprinijeti da u vrtićima imaju stručniji kadar koji će raditi sa djecom predškolskog uzrasta.

On je podsjetio da je saradnja ove dvije ustanove i ranije bila na izuzetno visokom nivou, da je mnogo vaspitača koji su bili studenti bijeljinskog fakulteta.

“Nadam se da će naša saradnja u narednom periodu dovesti do poboljšanja kvaliteta rada”, dodao je Vujanović.

 

Izvor: Srna

Bijeljina: Tendencija porasta broja žalbi na tendersku dokumentaciju

Episkop Fotije poklonio sliku školi u naselju Gradac