Bokserski trener iz Bijeljine Milenko Tomić (62), optužen za seksualno zlostavljanje djevojčice, ostaje na slobodi uz mjere zabrane.

Vijeće Okružnog suda u Bijeljini odbilo je žalbu odbrane na rješenje o određivanju mjera zabrane pomenutom.

– Vijeće Okružnog suda u Bijeljini je nakon održane sjednice donijelo rješenje kojim se odbija kao neosnovana žalba branioca optuženog T.M. izjavljena protiv rješenja Okružnog suda u Bijeljini. Ovom odlukom su prema optuženom T. M. ostale na snazi sve zakonom predviđene i izrečene mjere zabrane. Radi se mjerama zabrane napuštanja adrese stanovanja (boravišta) u mjestu Bijeljina kao i mjera privremenog oduzimanja putnih isprava uz zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH, odnosno mjera zabrane putovanja -saopšteno je iz Okružnog suda u Bijeljini.

Dodaje se da će provjeru izrečenih mjera zabrane provoditi ovlaštena službena lica nadležne Policijska stanica Bijeljina, te Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, Kancelarija Bijeljina i organi Granične službe BiH o čemu su dužni obavještavati sud.

Tomića optužnica tereti da je obljubio djevojčicu od 14 godina koja je trenirala boks u njegovom klubu.

Optužnica protiv Tomića podignuta je 31. januara 2022. godine, a Okružni sud u Bijeljini mu je ranije bio odredio mu je pritvor do izricanja presude, koji može trajati najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice 1. februara 2022. godine.

U ovom slučaju u januaru je održan i protest zbog odugovlačenja sudskog postupka protiv Tomića što je i dovelo do njegovog puštanja iz pritvora. Glavni proces protiv Tomića je odgođen i krajem januara u Okružnom sudu u Bijeljini zbog nedolaska advokata odbrane.Izvor:
Share.