Olimpijsku ljepoticu Jahorinu je večeras prekrio snijeg, što predstavlja naročitu radost za mališane, ali i one starije koji slobodno vrijeme vole provoditi baveći se zimskim sportovima.

Trenutno je na Jahorini -10 stepeni celzijusa, a visina snijega je blizu 10 centimetara. Izdato je žuto upozorenje za vjetar i snijeg, odnosno led. Ujutru će također padati slab snijeg, a najviša dnevna temperatura iznosit će – 7 stepeni.
Sutra navečer će biti djelomično oblačno i očekuje se zamrzavanje. Najniža temperatura će iznositi -15 stepeni i puhat će vjetar jačine 15 15 km/h.

Za srijedu je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Najviša temperatura će biti -2 stepena. Tokom noći će padati slab snijeg, a snježni pokrivač bit će manji od 2 centimetra.

Sezona skijanja na Jahorini počinje u srijedu, kada će važiti popust od 50 posto na ski karte koje ćete moći kupiti od 9 do 16 sati. Ipak, zvanični početak sezone računa se od 3. do 5. decembra, a posjetitelji će imati priliku uživati u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara.Izvor:
Share.