in

Okrugli sto povodom Svjetskog dana voda: Čuvajmo naše vode!

Javna ustanova “Vode Srpske” obilježila je 22. mart – Svjetski dan voda u saradnji sa srednjim školama u Republici Srpskoj, s ciljem edukacije mlađih generacija o značaju očuvanja voda.

Tim povodom, u bijeljinskoj gimnaziji “Filip Višnjić” organizovan je okrugli sto na temu ovogodišnjeg Svjetskog dana voda “Podzemne vode: Učinimo nevidljivo vidljivim”.

U radu okruglog stola učestvovali su predstavnici Javne ustanove “Vode Srpske”, učenici i profesori iz više gimnazija u Republici Srpskoj. Pored izlaganja na temu podzemnih voda, gimnazijalci su upoznati sa ukupnim aktivnostima Javne ustanove “Vode Srpske” u cilju zaštite voda i zaštite od voda u Republici Srpskoj.

Republika Srpska raspolaže značajnim vodnim bogatstvom. Vodna tijela podzemnih voda Republike Srpske su najznačajniji resurs vode za piće, te je njihova zaštita, kako količina, tako i kvaliteta, prva na listi ciljeva zaštite životne sredine.

Da bi sačuvali obnovljive izvore kvalitetne vode za naše buduće generacije, potrebno je da uložimo više napora u očuvanje životne sredine, smanjenje zagađenja i racionalno korištenje vode. Čuvajmo naše vode!

 

Izvor: Bijeljina danas

Odgođena predstava “Skupština”

Šarović o Dodiku: Čovjek je patologija, to nije zdrav razum