in

Odobrena sredstva za sufinansiranje projekta rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog u Bijeljini

Ministarstvo finansija Republike Srpske je na osnovu raspisanog javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata sa budžetske stavke Javne investicije za opštine i gradove Republike Srpske u 2021. godini, odobrilo Gradu Bijeljini 750.000 KM za sufinansiranje projekta „Rekonstrukcija Ulice Stefana Dečanskog“.

U narednom periodu Grad će pristupiti izradi projektno-tehničke dokumentacije i pribavljanju odgovarajućih saglasnosti, nakon čega će se znati i konačna vrijednost investicije.

S obzirom na to da odobrena sredstva predstavljaju sufinansiranje, obaveza Grada je da obezbijedi ostatak sredstava neophodnih za implementaciju projekta. Spisak odobrenih sredstava za sufinansiranje objavljen je u Službenom glasniku Republike Srpske broj 101/21.

Podsjećamo, Grad Bijeljina je u avgustu 2021. godine od Ministarstva finansija na osnovu javnog poziva tražio iznos od 1.000.000 KM za rekonstrukciju gradske saobraćajnice prvog reda i jednog od glavnih ulazno-izlaznih pravaca.

Ulica Stefana Dečanskog dužine je oko 2.500 metara, a prije izgradnje obilaznice predstavljala je dio magistralnog puta kroz naseljeno mjesto.

Usljed teškog saobraćajnog opterećenja i dugog vijeka eksploatacije, došlo je do značajnog oštećenja kolovoza i nekontrolisanog korišćenja pojasa ulice. Zbog toga je neophodan sveobuhvatan pristup u projektovanju nove saobraćajnice i pripadajuće infrastrukture, koja će biti funkcionalna i bezbjedna za sve korisnike i učesnike u saobraćaju.

Izvor: gradbijeljina.org

Kokoruš: Očekujem još bolje partije Radnika

Elez istražiocima dao korisne informacije pa dobio malu kaznu