in

Odbornici u srijedu o subvencionisanju troškova prevoza učenika

Skupština grada Bijeljina trebalo bi da na sjednici, zakazanoj za 23. decembar, razmatra odluke o subvencionisanju troškova prevoza za učenike osnovnih škola i o dodjeli subvencija roditelju/staratelju za novorođeno dijete u iznosu od 300 KM.

Prema Odluci o troškovima prevoza osnovaca, grad Bijeljina subvencionisaće troškove prevoza đaka koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra.

Subvencionisanje troškova prevoza vršiće se u iznosu od 25 KM sa PDV-om po učeniku mjesečno, i to prevozniku sa kojim su osnovne škole zaključile ugovor.

Prema Odluci o dodjeli subvencija roditelju/staratelju za novorođeno dijete, pravo na dodjelu novčanih sredstava može ostvariti roditelj/staratelj koji ima prebivalište na području grada duže od godinu dana.

Pravo iz ove odluke ostvaruje se na osnovu zahtjeva jednog od roditelja/staratelja podnesenog najkasnije 90 dana od dana rođenja djeteta.

Sredstva za ovu isplatu planirana su i obezbijeđena budžetom grada u iznosu od 300 KM za novorođeno dijete.

Ukoliko roditelj/staratelj zajedno ostvaruju pravo na druge jednokratne prihode za novorođeno dijete čiji zbir premašuje iznos prosječne plate u Republici Srpskoj za prethodnu godinu, sredstva za isplatu subvencije roditelju/staratelju za novorođeno dijete iznosi 100 KM za novorođeno dijete.

Izvor: Srna

Poruka iz Rima: Đokoviću vakciniši se ili ne dolazi

Sijarto ponovio stav Mađarske: Nećemo podržati sankcije Dodiku