U Loparama je danas održana tribina na kojoj je trebalo da bude riječi o litijumu ali su organizatori i učesnici odlučili da najmanje govore o temi te da ovaj skup iskoriste kako bi propagirali svoje stavove i pričali protiv Srbije, njenog predsjednika te pozivali na bojkot izbora.

ATV
Govornici na tribini pozvali su okupljene građane, koji imaju dvojno državljanstvo, da ne glasaju na izborima u Srbiji koji se održavaju 17. novembra.

Ovakve izjave izazvale su revolt i negodovanje okupljenih građana.

Građani su, nakon ovih izjava, masovno napuštali salu. Među onima koji su odlučili da napuste skup i tako jasno pokažu da su protiv izrečenih izjava bio je načelnik Lopara Rado Savić.

Okupljeni kažu da ne podržavaju izjave usmjerene protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kao i da nisu za bojkot izbora koji se u Srbiji održavaju 17. decembra.

“Ja vas molim da utičete na vaše, da ne kažem zemljake, koji imaju dvojno državljanstvo, koji će doći 17. u Srbiju da glasaju za ovu pogubnu vladu. Zamolite ih da ne dolaze. Tim povodom kad budu došli, oni su nepoželjni tamo…“, rekao je jedan od izlagača nakon čega je jedna žena rekla: “Nemojte, gospodine…“

Nakon toga uslijedilo je glasno negodovanje i protest okupljenih.

Očigledno je da je ova javna tribina samo iskorišćena da se okupe građani kako bi se govorilo protiv Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Pozivanje na bojkot izbora svakako je suprotno svim demokratskim načelima budući da su izbori demokratsko pravo svih državljana jedne države ma gdje oni da žive.

Očigledno je da pojedinci ne biraju sredstva kako bi sproveli svoje ciljeve pa su tako i ovom tribinom još jednom pokazali da ne mare za građane nego ih samo koriste za ličnu promociju i propagiranje svojih stavova.Izvor:
Share.