in

Objavljeno prvo izdanje časopisa “Bogotražitelj”

Objavljeno je prvo izdanje časopisa “Bogotražitelj”, namijenjenog za pravoslavnu omladinu, po blagoslovu NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Iz Eparhije navode da je pored bogoslovsko-misionarskog časopisa “Živonosni Istočnik”, namijenjenog odraslim čitaocima, kao i “Pravoslavnog osnovca” za najmlađe čitaoce, “Bogotražitelj” dolazi kao kohezivna karika za srednjoškolsku omladinu, kao i pravoslavnu omladinu uopšte.

“Sadržaj `Bogotražitelja` služi u duhovnoj misiji svjedočenja pravoslavne vjere i njenog života širom naše bogospasavane eparhije”, navode iz Eparhije, te dodaju da časopis sadrži i pisane radove, poeziju i likovne radove pravoslavne omladine.

Časopis izlazi dva puta godišnje u izdanju kuće “Sinaj” Eparhije zvorničko-tuzlanske, a dostupan je i onlajn na sajtu Eparhije.

“Pozivamo sve srednjoškolce ali i školske profesore, vjeroučitelje i studente naše episkopije da kroz duhovnu kreativnost i stvaralaštvo u Gospodu Hristu uzmu djelatnog učešća u Vaskršnjem broju časopisa koji je u pripremi”, navedeno je iz Eparhije.

Izvor: Srna

Fondacija Lara: Sigurna kuća pomogla 221 žrtvi nasilja

Vučić: Beograd poštuje integritet Ukrajine, ali ne uvodi sankcije Rusiji