in

Miloš Stanišić saslušan u policiji zbog protesta ugostitelja

Miloš Stanišić, predsjednik Gradskog odbora DNS u Bijeljini, jedan od suvlasnika Etno sela Stanišić i član Upravnog odbora Udruženja ugostitelja “HoReCa” saslušan je u policiji u svojstvu osumnjičenog.

Mladi političar se tereti za krivično djelo, zbog organizovanja protesta u vrijeme kada su javna okupljanja, zbog pandemije zabranjena, te zbog ugoržavanja zdravlja stanovništva i nepoštovanje epidemioloških mjera.

– Ovo je definitivno politički pritisak. Vlast se na ovaj način bori protiv svih koji ne misle isto kao oni i koji to javno kažu, a pogotovo protiv svih onih koji se pobune zbog nepravde. Ali, neće me slomiti, nema šanse! Sad sam samo još više ubijeđen da sam na pravom putu – rekao je Stanišić za Srpskainfo.

Stanišić je saslušan u srijedu, 21. aprila, a nakon toga je otputovao u Srbiju.

Protest u Banjaluci održan je zato što su ugostitelji, hotelijeri i turistički radnici, kako su naveli, dovedeni u katastrofalnu situaciju, zbog rigoroznih epidemioloških mjera gotovo nikakave podrške vlasti.

Zanimljivo je da je Republički štab za vanredne situacije odlučio da, dan uoči protesta, kada su ugostitelji već najavili da će izaći na ulicu, dozvoli otvaranje bašta restorana i kafana.

Ugostitelji ipak nisu odustali od protesta, tvrdeći da im je dosta laži i prevara.

– Prekipjelo je, upalio se crveni alarm. Ne želimo više da slušamo laži, prevare, obmane, dogovore bez dogovora, sastanke koji se uvijek završe lažima – rekao je tada Stanišić.

Političar tokom video-sastanka pipao asistentkinju

STRAVIČNA SCENA Krisu Vajdmanu pukla potkoljenica (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)