in

Marković tvrdi da je izbor nove vlade Srpske najobičnija farsa

Foto: PDP

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slaviša Marković, kaže da je i prije posebne sjednice na kojoj će se birati nova vlada Republike Srpske, izbor najvišeg zakonodavnog tijela već najobičnija farsa.

Imamo navodno mandatara, samo na blic su pokazali onaj išarani papirić sa imenima potencijalnih ministara, imamo nešto trvenja koliko će ko i kojih resora dobiti, ali mi kao poslanici nemamo nikakvu informaciju ko bi mogao činiti novu vladu. O kompetencijama je suvišno i pričati, vladajuća koalicija samo brine koliko će plijena razgrabiti, a sve su prilike da im je i ovih 16 ministarstava premalo da zadovolje sve apetite poručio je Marković.

On je podsjetio da je od zvaničnog proglašenja, kako kaže, navodnih rezultata izbora, postalo jasno da su članovi vlade tu da figuriraju, dok sve ostalo zavisi od zamisli ili trenutne volje SNSD šefa.

– Prvo su svi išli kod Dodika na konsultacije, a onda je on otišao na navodne konsultacije kod mandatara. Već tada se vidjelo da prave smijuriju od svega. Pa onda priče da neće biti „vječnih ministara“ i ostala zamajavanja naroda. U isto vrijeme, mi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske koja treba da potvrdi novi sastav, do te tačke dnevnog reda nećemo znati zvanične prijedloge sastava vlade. Kada ih izaberu biće kasno za bilo kakve korekcije, po narodnoj “rodilo se, ljuljaj ga“ – istakao je Marković, saopšteno je iz PDP.

Svečani defile za Dan Republike u Istočnom Sarajevu

U akciji SIPA-e uhapšena i šefica UIO Jelena Majstorović