in

Ljubiša Petrović prelazi u Narodni front?

Jelena Trivić od opozicije uzima sve što može, a spekuliše se da bi u Narodni front mogao i SDS-ov Ljubiša Petrović.

Prema nezvaničnim saznanjima, Trivićka i Petrović razgovarali su ovog vikenda. Niko se nije, kako to obično rade, razgovorom pohvalio na društvenim mrežama. Da li kuju neke planove, od gradonačalnika Bijeljine nismo uspjeli da saznamo. Na naš poziv javio se samo njegov stranački kolega, i prvi čovjek bijeljinskog SDS-a.

Pitali smo ga koliko su tačne infomracije da će Ljubiša Petrović preći u novu partiju Jelene Trivić.

„Pa otkud ja znam. Mene pitate, pitajte njega. Ali 99, ne mogu reći 100 odsto. Ne mogu govoriti u tuđe ime, ali ja sam ubijeđen da neće“, rekao je Tomica Stojanović, predsjednik GO SDS Bijeljina.

Trivić i Petrović ne kriju da odlično sarađuju. Ljubiša Petrović to otvreneo pokazuje fotografijama, na kojima je sve manje PDP-ovaca. U Narodni front zato sigurno neće Nebojša Vukanović, kojem je Trivićka već uzela nekoliko članova Liste za pravdu i red.

„Morate shvatiti, ne može se jedan veliki džin pridružiti nečem novom što tek treba da nastane. Nego treba gospođa Trivić da izađe na lokale izbore, da osvoji nekoliko odbornika na lokalnom nivou, pa onda da pređe na republički nivo da napravi poslanički klub pa da bi mi mogli razgovarati o tome“, smatra Nebojša Vukanović, predsjednik Liste “Za pravdu i red”.

Parčanje opozicije, u SDS-u uglavnom nijemo posmatraju. Oni koji odgovore na naša pitanja, poručuju da bi sve to što radi Jelena Trivić ozbiljno moglo da našteti ostatku opozicije.

„Vidim da će sada ovo što se dešava između Borenovića i Trivićke, da je to isto između Trivićke i Vukanovića jer jedan značajan broj tih preletača, najvećim dijelom su svi otišli iz SDS-a. Svi su se predstavljali kao prijatelji SDS-a, sarađivali, i najvećim dijelom su dobijali to biračko tijelo. Za onaj broj koji je SDS izgubio glasova, a oni povećali svoje glasove. To je čista matematika, ja sam se bavio tom analizom da dokažem našem rukovodstvu da oni samo skidaju glasove SDS-u“, izjavio je Milovan Bjelica, član GO SDS.

Oni koji mijenjaju dres, za Trivićku više nisu papci. Čini se da su to samo oni koji prelaze u druge stranke. Kada baš tako, preletače nazovu njeni bivši saborci, za njih ne štedi riječi. U PDP-u su počeli da uzvraćaju istom mjerom. Ima i onih koji pozivaju na smirivanje tenzija.

Pitanje je da li će SDS-ovci nastaviti da ćute, ako im Trivićka uzme i jedan od posljednjih bastiona stranke.

Slavni glumac prvi put u javnosti poslije dugo vremena – i izgleda neprepoznatljivo

Šta donosi novi zakon o slobodi pristupa informacijama BiH