in

Kumanovo i Bijeljina – prijateljstvo dugo 15 godina

Delegacija Grada Bijeljina prisustvovala je nedavno u bratskom gradu Kumanovu svečanostima povodom Dana Grada, koji se obilježava u spomen na dan kada je Kumanovo oslobođeno od fašističkih okupatora.
Grad Bijeljinu su predstavljali savjetnik Gradonačelnika Radoslav Ostojić i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Bogdan Tadić.

– Saradnja između gradova je odličan način da se prevaziđu granice, kao i da učimo jedni od drugih, jer se potrebe i problemi građana najviše osjećaju na lokalnom nivou. Ova vrsta saradnje je dragocjena i kao dopuna saradnji između država, što je posebno važno na balkanskom prostoru, a nijeizostala ni humanitarnapomoću kriznim situacijama koje su zadesile dva grada, poput poplava ili terorističkih napada- istaknuto je na prijemu koji je za goste iz bratskih i partnerskih gradova organizovao gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski, koji je bio i kum na ovogodišnjoj slavi Grada Bijeljina.

Povelja o bratimljenju Bijeljine i Kumanova potpisana je 2006. godine i to je prvi grad sa kojim je Bijeljina uspostavila takvu vrstu veza. Za petnaest godina između dva grada su ostvareni kulturna saradnja, brojni kontakti i mijenjana iskustva i informacije o radu lokalnih samouprava i unapređenju ekonomske politike.

Izvor: gradbijeljina.org

Treća izložba učenika Slikarske radionice “Sfumato”

Svečano otvorena nova šola u Gornjem Magnojeviću