in

Kompanija iz Saudijske Arabije gradi solarnu elektranu u Bijeljini, vrijednost projekta 70 miliona eura

Premijer Republike Srpske Radovan Višković potpisao je danas u Banjaluci memorandum s Masco grupacijom iz Saudijske Arabije koja bi trebala graditi solarne elektrane u Bijeljini.

Na konferenciji za medije koja je upriličena nakon potpisivanja ugovora Višković je rekao kako Masco grupa u Saudijskoj Arabiji već gradi veliko postrojenje za vađenje vodika iz nafte i vode te da je ovaj entitet odabrala zbog povoljnog ambijenta.

“Ovo je jedan od početnih koraka saradnje Republike Srpske i ove grupe. Krenimo u znatno veće projekte koji se odnose na putnu infrastrukturu i neke projekte poput korištenja vodika kao pogonskog goriva za rad teške mehanizacije”, rekao je Višković.

Takođe, govorio je i o značajnijim investicijama ove grupacije u Republici Srpskoj.

“Razgovarali smo s prijateljima i ponudili da Republika Srpska u nekom narednom periodu bude destinacija za snabdijevanje evropskog tržišta vodikom iz Saudijske Arabije”, poručio je Višković.

Solarna elektrana snage 60 megavata u Bijeljini bit će izgrađena na zemljištu u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Vrijednost izgradnje solarne elektrane procijenjena je na 70 miliona eura.

Granični policajci kažnjeni jer su dozvolili obezbjeđenju Kristijana Šmita da naoružani uđu u BiH

Iza dojava o bombama stoji dvanaestogodišnjak