in

Koaliciji “Dogovor za Bijeljinu” većina u 58 mjesnih zajednica

Foto: Otvoreno.ba

Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” pobijedila je u 58 mjesnih zajednica od ukupno 70 na području grada, a u devet su većinu dobili kandidati SDS/PDP-a, pokazuju preliminarni rezultati Gradske izborne komisije (GIK).

Koalicija Dogovor za “Bijeljinu” je u 27 mjesnih zajednica osvojila sva mjesta za članove mjesnih zajednica, među njima su Centar, Stari grad, Dašnica jedan, Filipa Višnjića, Galac, Ledinci.

Kandidati SDS/PDP-a su u devet mjesnih zajednica osvojili većinu glasova, a to su zajednice Batar, Donja Bukovica, Velino Selo, Donji i Srednji Dragaljevac, Srednji Magnojević, Hase, Srednja Čađevica, a u mjesnoj zajednici Gornji Dragaljevac pripala su im sva mjesta.

U mjesnoj zajednici Batković Koalicija je osvojila tri mjesta, Grupa građana “Za našu djecu” tri, a SDS-PDP jedno, u Gornjem Crnjelovu Kolaciji su pripala tri mjesta, kao i SDS-PDP, a Grupi građana “Gornje Crnjelovo” jedan.

U mjesnoj zajednici Janja grupa građana “Jedinstvena lista” uzela je osam mjesta, dok je jedno pripalo Udruženju “Oksigen-Janja”.

Karamatić: Bošnjaci i stranci uspjeli što niko nije – pomiriti Hrvate i Srbe

Vranješ: Za ulazak u Hrvatsku potrebne kovid potvrde