in

Gradski štab: Postojeće protivepidemiološke mjere produžene do 15. novembra

Na 32. vanrednoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj 2. novembra 2021. godine, zaključeno je da je epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina i dalje nepovoljna i usvojena je Naredba o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona na teritoriji Grada Bijeljina, kojom su postojeće mjere produžene do 15.11.2021. godine.

Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj od 1. novembra 2021. godine.

S obzirom da je epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje nepovoljna, Gradski štab apeluje na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona, a Gradska uprava će, u skladu sa mogućnostima, pomoći školama u obezbjeđenju zaštitnih i dezinfekcionih sredstava.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području Grada Bijeljina, shodno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab za vanredne situacije, preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina.

Nalaže se Odjeljenju zainspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave da, u saradnji nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad provođenjem mjera propisanih Naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona na teritoriji Grada Bijeljina.

Na sjednici Štaba usvojeni su i Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od snježnih padavina i snijega od interesa za Republiku Srpsku za period 2021 – 2022. godine na području Grada Bijeljina i Izvještaj o realizaciji mjera i zadataka iz godišnjih planova Vlade Republike Srpske za 2021. godinu na području Grada Bijeljina iz oblasti zaštite i spasavanja od poplava i požara, a takođe je usvojena i Informacija o izvršenoj smotri i obuci Gradskih specijalizovanih jedinica civilne zaštite u 2021. godini.

Izvor: Bijeljina danas

Vrtić “Čika Jova Zmaj” raspisao javni poziv za upis djece u Program za djecu u godini pred polazak u školu

Bijeljinski odbornici sutra o rebalansu budžeta, te zabrani rada trgovina nedeljom