in

Gradonačelnik Petrović čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović uputio je čestitku građanima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru i istakao da počinje niz velikih praznika koji podsjećaju na ljepotu različitosti, ali i jedinstva oko najvažnijih vrijednosti.

“Vjerujem da je jedna od suština praznika dijeljenje radosti sa svim ljudima i zato vas pozivam da božićno slavlje podijelite sa prijateljima i susjedima iz drugih vjerskih zajednica, koje, takođe, pozivam da učestvuju u proslavi ovog velikog praznika sa svima koji ga obilježavaju 25. decembra”, rekao je Petrović.

On je istakao da je božji blagoslov uvijek potreban, posebno u vremenima kada se ljudi suočavaju sa brojnim izazovima.

“Ako budemo radili u skladu sa Hristovim učenjem svakog dana, a ne samo u praznično vrijeme, vjerujem da ćemo zaslužiti taj blagoslov i uspješno Bijeljinu i Semberiju činiti boljim mjestom za život”, naveo je Petrović.

On je u čestitki poželio da nastupajući praznici donesu mir, ljubav i slogu u porodice i domove, saopšteno je iz Gradske uprave.

I načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je katoličkim vjernicima Božić, sa željom da im praznični dani budu ispunjeni zdravljem, srećom i porodičnim blagostanjem.

“Neka radost Božića ispuni srca svim ljudima i osnaži tradicionalne i moralne vrijednosti kojima svi težimo, a u Novu godinu uvede nas zajedno, sa vjerom i nadom u bolje”, navodi se u čestitki Jugovića.

Jugović je poželio katolicima da Hristovo rođenje proslave u duhu tradicije, okruženi pažnjom i ljubavlju porodice i prijatelja.

Vjernici, koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru, sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

Izvor: Bijeljina Danas / Srna

Od aprila počinje izgradnja drinskog nasipa

Bijeljina: Od Vinkinih kokica do osmijeha na licima 35 mališana FOTO