in

Grad će podržati trgovce na Agrotržnom centru

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović razgovarao je sa trgovcima na Agrotržnom centru “Knez Ivo od Semberije” o problemima koji opterećuju njihovo poslovanje i mogućnostima Gradske uprave da im pruži pomoć i podršku.

– Trgovci se žale na izostanak obećane pomoći u vidu smanjenja cijene zakupnine od strane rukovodstva kompanije AD “Grad”, koja upravlja Agrotržnim centrom. Iako je rukovodstvo ove firme u medijima objavilo da je ovo obećanje ispunjeno, u razgovoru sa trgovcima i uvidom u dokumentaciju koju su mi danas pokazali obavješten sam da nikakvo smanjenje zakupnine nije izvršeno.

Takođe, uz prisustvo predstavnika gradskog Odjeljenja za privredu razgovarali smo o obuhvatanju ovih trgovaca mjerama finansijske pomoći Grada Bijeljina u ublažavanju posledica pandemije virusa korona, kojima nisu bili obuhvaćeni u prethodnoj godini. Za mene je voma važno i to što se većina prisutnih pozitivno izjasnila o odluci o neradnoj nedelji za trgovačke radnje, i podržala je nastavak njenog provođenja u Bijeljini.

 

Zajedno sa trgovcima i poljoprivrednicima, zahtjevaćemo od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koje je nadležno za upravljanje preduzećem AD “Grad”, hitno rješavanje problema i pomoć ljudima koji posluju na Agrotržnom centru, kao i konačno rješavanje vlasničkog statusa nad ovim strateškim preduzećem u skladu sa interesima svih građana Bijeljine – istakao je gradonačelnik Petrović.

Izvor: Bijeljina Danas / Grad Bijeljina

Radnik sutra ima novi test

Specijalno tužilaštvo istražuje učešće Crnogoraca u zločinu nad Srbima u Čajniču