Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Bijeljina Srđan Gajić rekao je da je akcija kodnog naziva “Neon” trajala punih šest mjeseci, a lica koja su u okviru nje uhapšena su drogu nabavljala van područja ove uprave, ali su je prodavala – kako na ovom području, tako i šire.

On je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare naglasio da je policija tokom prethodnih šest mjeseci sprovodila niz aktivnosti, te locirala ova lica koja su činila krivična djela iz oblasti zloupotrebe droge i nedozvoljenog prometa oružja.

“Tokom akcije pronađena je i privremeno oduzeta improvizovana laboratorija za proizvodnju spida, 10,23 kilograma spida, 22 litre metanola, 4,24 kilograma materije koja asocira na skank, 3,5 litara amfetaminskog ulja, veći broj mobilnih telefona, tri poluautomatske puške, jednu digitalnu vagu i određenu količinu novca, kao i druge predmete koji se koriste za proizvodnju spida”, naveo je Gajić.

Gajić je podsjetio da su akciju “Neon”, usmjerenu na suzbijanje, sprečavanje i otkrivanje iz oblasti zloupotrebe droge, juče i danas realizovali pripadnici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa Upravom MUP-a za organizovani i teški kriminalitet, uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva i uz naredbe Okružnog suda u Bijeljini.

Tokom akcije uhapšeno je osam lica čiji su inicijali N.S, A.K, B.R, M.Đ, S.J, B.S, S.G, R.Đ, dok se za licem M.T. traga, a kada bude pronađeno, biće predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

On je naveo da je protiv ovih lica podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

“Danas je sedam lica predato u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini”, rekao je Gajić.

Izvor: SrnaIzvor:
Share.