Zaratili su članovi SDS-a, i to putem Fejsbuka. SDS-ov načelnik Lopara Rado Savić prozvao je gradonačelnika Bijeljine, takoće člana SDS-a, Ljubišu Petrovića, nakon što je on prvi “udario” po Loparama.

ATV
Sukob je nastao zbog Regionalne deponije ”Еko Dep”. Kako je Savić naveo na Fejsbuku, gradonačelnik Bijeljine duži period vodi Fejsbuk kampanju i putem pojedinih bijeljinskih medija plasira priču kako Lopare, i on lično, štite direktora ”Еko Dep-a” Dragišu Marjanovića.

Prethodno je Petrović, takođe na Fejsbuku, upitao da li načelnici iz susjednih opština, pokušavaju da zaštite nelegalno izabranog direktora Dragišu Marjanovića, da produži vrijeme do dolaska revizije?

Osnivači preduzeća ”Еko Dep” su opštine Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Čelić i Teočak. Fejsbuk “rat” je nastao nakon što Skupština “Еko-Dep-a” nije održala zakazanu 9. sjednicu 23. novembra. Petrović je rekao da sjednica nije održana jer su predstavnici iz Lopara, Ugljevika i Čelića iznenada otkazali svoj dolazak.

„Ništa to ne bi bilo čudno i simptomatično da sve tri opštine ne otkazuju svoj dolazak i pravdaju nedolazak svojih predstavnika gotovo u isto vrijeme i dan prije održavanja sjednice“, naveo je tada Petrović.

U međuvremenu je stigao odgovor Savića, koji je naveo da bi bilo normalno da je Petrović došao kod njega, kao kod stranačkog kolege, da razgovaraju i pokušaju riješiti problem.

On je naglasio da Dragiša Marjanović, direktor ‘Еko Depa’, nije ni kadar ni izbor opštine Lopare, „nego je iz garniture pokojnog Miće Mićića u koju je Petrović dolazio i odlazio, i s kojima je blisko sarađivao, i kroz SDS i kroz neke druge partije.“

Saopštenje Rada Savića na Fejsbuku prenosimo u cjelosti.:

„Žao mi je što sam prinuđen, radi ličnog integriteta i istine, da Vam se na ovaj način obraćam na temu ‘Еko Dep-a’. Naime, gradonačelnik Bijeljine već duži period vodi fejsbuk kampanju i putem pojedinih bijeljinskih medija plasira priču kako mi iz Lopara, i ja lično, štitimo direktora Dragišu Marjanovića.

Prije svega želim reći da ja normalnim smatram, ukoliko ima neki problem sa mnom ili inače, da mi se gradonačelnik Petrović obratio, ako ništa kao stranačkom kolegi. Pozvao, došao, popio kafu, razgovarao sa mnom, potrudio se da riješimo problem, pokrenuo neke nove inicijative i projekte u interesu za sve građane.

Ništa od toga nikada nije uradio, pa sam prinuđen da ovako odgovorim iako znam da fejsbuk nije mjesto na kojem se rješavaju problemi i na kojem se radi za interes građana. Politika i život, za mene, nisu lajkovi niti bacanje kamenjem na druge da bi sakrio svoj (ne)rad.

Naglašavam da Dragiša Marjanović, direktor ‘Еko Depa’ nije ni kadar ni izbor opštine Lopare, nego je iz garniture pokojnog Miće Mićića u koju je Petrović dolazio i odlazio, i s kojima je blisko sarađivao, i kroz SDS i kroz neke druge partije.

Uopšte me ne zanima direktor Marjanović i ne vidim zašto on ne bi mogao odgovarati ako krši zakon, kada niko nije mogao zaštiti direktora i odbornika Zlatana Lazarevića iz SNSD-a.

Kako je došlo do problema?

Do dolaska Petrovića na čelo Bijeljine jednom godišnje smo imali sastanak načelnika i gradonačelnika Bijeljine na kojem smo razgovarali o funkcionisanju ‘Еko Dep-a’.

Od kada je Petrović preuzeo dužnost gradonačelnika Bijeljine, za pune tri godine, nijednom nije sazvao takav sastanak.iako Bijeljina u vlasničkoj strukturi ‘Еko Dep-a’ ima 67 %, od ostalih opština, Ugljevik ima -10%, Lopare -10%, Čelić – 8% i Teočak – 5%.

Umjesto da razgovaramo o problemima i donosimo odluke, Petrović je pred kamerama i putem fejsbuka krenuo u smjenu direktora, a da nas ni tada nije pozvao i kao manjinske akcionare obavijestio o čemu je riječ.

Ne sporim pravo Petroviću da traži smjenu i da smijeni direktora, ali mi u tom cirkusu ne želimo da učestvujemo jer je više nego jasno da nisu važni stvarni problemi ‘Еko Dep-a’ već populistički maniri. Posebno, lično ja nisam u Skupštini ‘Еko Dep-a’ , niti se smatram svemogućim koji treba svakom loncu da bude poklopac, niti je moje da se populistički miješam.

Moj politički stil nikada nisu i nikada neće biti upadanje na sastanak s kamerama, prijetnje krivičnim prijavama radnicima opštine, naručivanje priloga na TV i slične gadosti.To mi ne dozvoljava ni moj kućni odgoj.

Mislim da je ovakvo ponašanje odavno prešlo sve granice pristojnosti i to je jedini razlog zašto ne želimo da učestvujemo u ovom (ne)radu i cirkusijadi Ljubiše Petrovića.

Treba da znate i to da NIJЕDAN načelnik opštine nije sebe predložio u Skupštinu ‘Еko Dep-a’, kao što je to učinio gradonačelnik Bijeljine, s ciljem da bi se kroz tu Skupštinu bavio sakupljanjem jeftinih političkih poena, dok realni problemi ‘Еko Dep-a’ ostaju i dalje neriješeni.

I možda ja i nisam u pravu, ali: Kako je moguće da Petrović ne može sarađivati ni sa jednim kolegom iz okruženja Bijeljine? Da li je moguće da baš niko ne valja?

Želim naglasiti i da je opštinu Lopare najviše koštao ‘Еko Dep’, jer su pojedini dijelovi opštine udaljeni od deponije i 70 kilometara. Istovremeno, i mi i Bijeljina plaćamo istu cijenu deponovanja.

I da građani Bijeljine znaju: i to otpada što mi dovezemo za cijelu godinu, Bijeljina doveze za 15 dana.

Takođe, nije naša želja bila da deponija bude tu gdje je sada. I mi smo ugurani u taj projekat i natjerani da konzerviramo našu deponiju još 2009.godine.

Na kraju, zbog čitave ove situacije, predložiću Skupštini opštine Lopare da razmotrimo mogućnost izlaska iz ovog projekta, i da mi iz majevičkih opština tražimo zajedničko rješenje za nas. Jer, saradnja sa normalnim ljudima nema alternativu!“.Izvor:
Share.