in

Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet obilježili Svetog Savu

Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, obilježili su danas Krsnu Slavu, Svetog Savu.

Obilježavanje Krsne Slave počelo je u 11,00 časova, svečanom akademijom kojoj su prisustvovali: rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Milan Kulić, predsjednica Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. mr Sandra Ivanović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, prof. dr Vesna Petrović, dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Dalibor Stević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Uroš Bjelica, dekani, prodekani i predstavnici drugih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici gradske uprave Grada Bijeljina, zaposleni i studenti oba fakulteta i drugi gosti.

Pored prekrasnog pojanja hora Pedagoškog fakulteta, jako poučne i dirljive besjede, prisutnima su se u ime domaćina obraćali dekani Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina i Pedagoškog fakulteta, prof. dr Vesna Petrović i prof. dr Dalibor Stević.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da je Sveti Sava dao ogroman doprinos razvoju srpske države i crkve, kao i obrazovanju, zbog čega mu u ovoj visokoškolskoj ustanovi poklanjaju posebnu pažnju.

“Sveti Sava je najsvestranija ličnost u srpskoj istoriji i zato je slava svih nas”, rekao je Kulić novinarima u Centru za visoko obrazovanje, gdje je održana svečana akademija i čin lomljenja slavskog kolača povodom Savindana.

Kulić je izrazio zadovoljstvo što je danas na proslavi krsne slave prosvjetnih radnika u Bijeljini, na Pedagoškom i Fakultetu poslovne ekonomije, koji su integralni dio Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji ove godine obilježava 30 godina uspješnog rada i postojanja, kao i Republika Srpska.

On je ocijenio da Republika Srpska bez ovog univerziteta ne bi bila to što jeste, jer on ima strateški značaj za Srpsku, zbog čega bi Vlada Republika Srpske trebalo da učini sve da bi Univerzitet u Istočnom Sarajevu svakim danom bio sve uspješniji.

Izvor: Srna / FPE

67 novozaraženih u Bijeljini, 589 u Srpskoj, 19 preminulih

Krim tehničari oslobođeni optužbi u predmetu “Dragičević”