in

“Elektroprivreda” nije blokirala račun “Vodovoda” u Bijeljini

Preduzeće “Elektroprivreda Republike Srpske” /ERS/ nije blokiralo račun preduzeću “Vodovod i kanalizacija” Bijeljina koje za utrošenu električnu energiju duguje 398.578 KM, niti je razmatralo tu mogućnost, saopšteno je iz ERS-a.

“Važno je napomenuti da je `Vodovodu i kanalizaciji` Bijeljina data mogućnost da dugovanja izmiri putem reprograma. Međutim, oni nisu iskoristili tu mogućnost i došlo je do nagomilavanja duga”, navodi se u saopštenju.

Dodali su da “Elektroprivreda Republike Srpske”, uprkos krajnje neodgovornom ponašanju rukovodstva ove firme, ali i njenog osnivača, ni u jednom momentu nije razmatrala mogućnosti isključenja električne energije “Vodovodu i kanalizaciji” Bijeljina, jer bi zbog takve odluke ispaštali građani i privreda koji svoje obaveze prema ovom preduzeću izmiruju redovno.

“Oštro osuđujemo politikantski pokušaj da se teret dugovanja i nemara prebaci na rukovodstvo najveće i strateški najznačajnije kompanije u Srpskoj i to na najneozbiljniji mogući način, putem društvenih mreža”, saopšteno je iz “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Iz ovog preduzeća su podsjetili da ERS vodi računa o svim kupcima i da je rijedak primjer u regionu i Evropi izuzetno povoljnih cijena električne energije, kako za građane, tako i za privredu.

“Nadamo se i očekujemo da će i preduzeće `Vodovod i kanalizacija` Bijeljina odgovorno pristupiti rješavanju ovog problema, kao što pristupaju redovnoj naplati svojih potraživanja od stanovništva i privrede grada Bijeljina”, navodi se u saopštenju “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Izvor: Srna

Obijena vikendica u Amajlijama, ukradene stvari

Kad je barel koštao kao danas, gorivo smo plaćali 2,3 KM