in

Elektro Bijeljina: Pozitivan finansijski rezultat i ispunjeni svi ciljevi u ovoj godini

“Elektro-Bijeljina” ovu poslovnu godinu završiće pozitivnim finansijskim rezultatom i ispunjavanjem svih ciljeva za 2021. i naći se među najuspješnijim javnim preduzećima, saopšteno je iz ovog zavisnog elektrodistributivnog preduzeća.

U saopštenju je navedeno da je u toku značajan investicioni ciklus i svi kapitalni projekti u vezi sa izgradnjom i modernizacijom mreže i elektroenergetskih objekata idu zacrtanom dinamikom, što će biti od obostranog interesa kako za preduzeće tako i za krajnje kupce.

“Uspješno smo prošli kroz proces restrukturisanja i sada sa adekvatnim brojem radnika, u potpunosti i kvaliteno, izvršavamo planirane aktivnosti. Tehnički parametri su i dalje na zavidnom nivou, posebno u segmentu smanjenja broja zastoja na elektroenergetskoj mreži”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U saopštenju se ističe da će tekuću godinu završiti ispod planskih gubitaka, što je bio jedan od prioritetnih ciljeva “Elektro-Bijeljine”, značajno je popravljeno i finansijsko poslovanje, tako da preduzeće redovno izmiruje obaveze prema radnicima, javnim fondovima i Poreskoj upravi Republike Srpske.

S obzirom na razdvajanje djelatnosti u okviru “Elektroprivrede Republike Srpske”, zbog čega je “Elektro-Bijeljina” od 1. aprila preduzeće koje se isključivo bavi distribucijom električne energije, Uprava “Elektro-Bijeljine”, zajedno sa Nadzornim odborom, sprovodi politiku naplate zaostalih potraživanja kod svih kupaca koristeći mehanizam slanja opomena, navodi se u saopštenju.

Izvor: Srna

Detalji pokušaja ubistva u Bijeljini: Komšija nožem nasrnuo na maloljetnika

Potpisan ugovor o učešću na festivalu “Ritam Evrope”