in

Donijeto rješenje o uklanjanju dijela Zadružnog doma u Batkoviću

Odjeljenje za prostorno uređenje Gradske uprave Grada Bijeljina donijelo je rješenje kojim se dozvoljava uklanjanje dijela nekadašnjeg Zadružnog doma u Batkoviću, koji je napušten i značajno devastiran, te predstavlja bezbjednosni rizik za stanovnike ove mjesne zajednice, a njegova rekonstrukcija u izvornom stanju je praktično nemoguća.

Objekat Zadružnog doma u Batkoviću je izgrađen 1951/1952. godine i ne koristi se u poslednjih desetak godina. Zbog nepoštovanja amortizacijskih rokova, odnosno nevršenja nužnih zamjena dotrajalih elemenata konstrukcije, urušeni su drvena krovna konstrukcija i daščano-trščani strop, u potpunosti su devastirani enterijer, eksterijer i instalacije, a na konstruktivnim nosećim spoljnim zidovima pojavile su se vidljive prsline.

Pokrenut je postupak javne nabavke radova u kome će biti izabrana najpovoljnija ponuda pravnog lica ovlaštenog za obavljanje djelatnosti uklanjanja objekata, u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i građenju Republike Srpske. Prilikom izvođenja radova ne smije biti narušena bezbjednost ljudi, susjednih objekata, saobraćaja i okoline, a materijal nastao uklanjanjem dijela objekta mora biti propisno odložen, najkasnije 7 dana od završetka radova, na Regionalnu deponiju u Brijesnici.

 

Izvor: Bijeljina Danas / Grad Bijeljina

U Bijeljini 36 novozaraženih, u Srpskoj 304, preminulo 14 osoba

Haos na granici: Migranti uzvikuju “Alahu akbar”, poljski helikopteri nadlijeću