in

Dom zdravlja Bijeljina: Obavještenje za pacijente

Dom zdravlja Bijeljina obavještava pacijente da usljed pogoršanja epidemiološke situacije i intezivnog širenja akutnih respiratornih infekcija sve svoje raspoložive kapacitete usmjerava u prevenciju i odgovor na širenje pomenutih infekcija (po preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS).

“Zbog pogoršanja epidemiološke situacije koja je nastupila nakon novogodišnjih i božićnih praznika, kako bismo izbjegli dugotrajno čekanje i opterećenje zdravstvenih radnika, preporučujemo da ako imate kliničke simptome (povišenu temperaturu, hunjavica, kihanje, bolovi u mišićima) da telefonski kontaktirate svog porodičnog doktora ili zamjenski tim da biste dobili dalje instrukcije i riješili administrativne obaveze (testiranje, potvrde, doznake i slično).

O vremenu i rezultatima testiranja bićete obaviješteni od strane Higijensko-epidemiološke službe.

Ukoliko je rezultat pozitivan savjetujemo da se javite telefonski porodičnom ljekaru ili zamjenskom timu kako biste dobili dalje instrukcije. Ovo uputstvo se odnosi i na pacijente koji su samostalno uradili brzi test čiji je rezultat pozitivan.

Nakon toga ukoliko imate lakšu kliničku sliku naša preporuka je da:

ostanete u svojim kućama i izolujete seuzimate simptomatsku terapiju (topli napici, vitamin C, vitamin D3 i cink),za povišenu tjelesnu temperaturu možete uzeti brufen ili paracetamol prema preporukama za vašu dob ida budete u telefonskom kontaktu sa vašim porodičnim ljekarom.

Ukoliko povišena temperatura traje duže od 3 (tri) dana pozovite vašeg porodičnog doktora telefonom da dobijete dalje instrukcije.

MOLIMO VAS DA NE UZIMATE ANTIBIOTIKE SAMOINICIJATIVNO!

Umjereno teška i veoma teška klinička slika zahtijevaju pregled i liječenje od strane doktora.

Radno vrijeme Kovid ambulanti je svakim danom od 07.00 do 20.00 časova a nakon tog perioda osobe sa tegobama mogu se javiti u Službu hitne medicinske pomoći.

Pacijenti Ambulante za specijalističke konslultacije iz pedijatrije sa tegobama i kliničkim slikama akutunih respiratonih infekcija, anamnestičkim podacima o mogućoj izloženosti korona virusu svoj dolazak u Kovid/ARI ambulantu za djecu/učenike od 0-6 godina najavljuju telefonskim putem na broj 055/415-230.

Djeca za vakcinaciju pregledaće se samo u prvoj smjeni.

Napominjemo da je nošenje zaštitne maske i držanje distance obavezno u našoj ustanovi, te vas molimo da poštujete preporučene mjere, štiteći sebe i druge oko vas.”

 

Izvor: Dom zdravlja Bijeljina

Skandal – australijski voditelji vređali Novaka

U Bijeljini 93 novozaražena, u Srpskoj 393, preminulo 11 osoba