in

Dodik: Petrović vuče Bijeljinu u kolaps

Foto: Twitter / @MiloradDodik

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je gradonačelniku Bijeljine LJubiši Petroviću da je on greška koja grad vuče u kolaps i podržao njegov opoziv o kojem će se odlučivati na referendumu u neđelju 19. marta.

”Nije Dodik problem u Bijeljini, nego je rješenje, jer više sam ja uradio u ovom gradu nego on. U posljednjih 10 godina od kada sam na vlasti u Bijeljinu je investirano milijardu maraka, a po tome šta ostave iza sebe mjere se političari”, rekao je Dodik na velikoj tribini Narodne koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”.

U obraćanju građanima od kojih mnogi nisu imali mjesta u prepunoj sali gradskog bioskopa, Dodik je naveo da već može da proglasi pobjedu Koalicije na referendumu i najavio da u Bijeljini slijedi najmasovniji projekat modernizacije putne mreže u gradu.

“Niko brže nije pao nego on”, ocijenio je Dodik i dodao da ovaj grad zaslužuje bolje.

On je rekao da politika nikada nije priča “na život i smrt”, iako je neki tako shvataju, te naveo da je Petrović ostvario 350 noćenja za svoje saradnike izvan Bijeljine koji su dovedeni uoči referenduma.

“Mi smo ovđe da branimo Bijeljinu i naš način života, a onima koji to ne prihvataju da kažemo da nisu dio ove političke zajednice i da nešto drugo rade u životu”, poručio je Dodik.

Lider SNSD-a rekao je da je oko Petrovića okupljena bulumenta koja nema stava, podložna je američkoj i britanskoj administraciji i ocijenio da je Petrović bio u stranim ambasadama više nego on za sav život.

Dodik je u obraćanju ponovio da se protivi manifestacijama poput “parade ponosa” i da od institucija traži da se to zabrani u Banjaluci, ističući da nema ništa protiv bilo koga, ali ima protiv nametanja.

“Sada će mi reći da nisam evropski oni koji nama hoće u udžbenike za osnovnu školu da stave kako ne postoje mama i tata, nego roditelj jedan i dva. Te vrijednosti ne mogu i neću prihvatiti jer to ruši porodicu”, rekao je Dodik i dodao da želi da zaštiti mlade i porodicu koji su već dosta napadnuti, jer je gotovo više razvedenih nego sklopljenih brakova.

Za Republiku Srpsku Dodik je rekao da dobro stoji, da nema izazova, ali ima velike planove na čijoj će realizaciji raditi sinhronizovano u budućim godinama, navodeći kao primjer izgradnju auto-puta, brze saobraćajnice od Bijeljine do Zvornika, drinskog nasipa za koji je Srpska obezbijedila 56 miliona KM, a lokalna vlast još nije riješila ni imovinske odnose.

Prema njegovim riječima, u Srpskoj je neophodna i modernizacija elektromreže, kao i trajna i snažna podrška mladim bračnim parovima, a sve to je nemoguće bez saradnje.

“U BiH smo zalutali, ali mi jednako želimo mir i tražimo samo ono što piše u Ustavu”, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

Milionske kazne zbog lova u mutnom i greške radnika

Glas PROTIV opoziva je podrška za gradonačelnika Petrovića